Header Ads

Απομακρύνεται ο διοικητής του Α.Τ. Πόρου - Τι υποστηρίζει ο Δήμαρχος

Πόρος, 7 Αυγούστου. 

Διαδικασίες απομάκρυνσης του διοικητή του Α.Τ Πόρου ξεκίνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τις καταγγελίες του δημάρχου το νησιού για ελλιπή αστυνόμευση το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα για το συντονισμό και την εντατικοποίηση των ελέγχων. 

Ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης σε δηλώσεις του μετά τον εντοπισμό των 30 κρουσμάτων και τη λήψη αυστηρών μέτρων στο νησί, υποστήριξε πως έγιναν πολλά τεστ αλλά ο Δήμος ούτε μπορούσε ούτε οφείλει να υποκαθιστά την αστυνομία στο έργο της και κατήγγειλε πως δεν γινόταν καμία προσπάθεια να εντατικοποιηθούν  οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κάνοντας λόγο για μια «εντυπωσιακά» δυσάρεστη στάση.

Αυτό βέβαια δεν «αθωώνει» και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν πειθαρχούσαν  στα μέτρα και κατά πληροφορίες κάποιοι φέρονται να ασκούσαν πιέσεις προκειμένου να μην χάσουν πελάτες.

Το αποτέλεσμα βέβαια τώρα είναι να έχουν επιβληθεί πολύ σκληρότερα μέτρα και από εκεί που το νησί φαίνεται να είχε ακόμη και 90% πληρότητα (πράγμα σπάνιο για ένα νησί φέτος) τώρα πολλοί τουρίστες να αποχωρούν, όπως τουλάχιστον φαίνεται τα τελευταία 24ωρα ενώ υπάρχουν και αναφορές για ακυρώσεις. 

Τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ είναι:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.  

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.  

  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.  

  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α′ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.  

  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.  

  • Στο νησί εγκαταστάθηκαν επίσης κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.