Header Ads

Το «Narcos» της Φθιώτιδας: Η «σκοπιά», τα 7 εκ. ευρώ και τα ΕΚΑΜ

.

Φυτεία που θυμίζει τα «δάση κάνναβης» των καρτέλ της λατινικής Αμερικής εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε δύσβατη ημικρημνώδη περιοχή στη θέση Κολάκα στην Τραγάνα Φθιώτιδας.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν με τεχνικά μέσα τη φυτεία, μέχρι που το πρωί της 28ης Αυγούστου πάνοπλοι άντρες της ΕΚΑΜ και της Δίωξης Ναρκωτικών  έκαναν έφοδο και ξερίζωσαν συνολικά 1.900 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,5 έως 4 μέτρων. Τα δενδρύλλια μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. με τη βοήθεια ελικοπτέρων, καθώς στην περιοχή ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προσεγγίσουν οχήματα.  

Καλά πληροφορημένες αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι το κύκλωμα είχε στήσει φυτεία που θα μπορούσαν να τη… ζηλέψουν τα καρτέλ της λατινικής Αμερικής. Ενδεικτικό είναι ότι το καρτέλ είχε φτιάξει υποδομή για ύδρευση με πλαστικούς σωλήνες μήκους δύο χιλιομέτρων. Το κύκλωμα έπαιρνε νερό από πηγή που βρισκόταν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων. Έτσι, διέθετε άφθονο και δωρεάν νερό για να ποτίζονται τα δενδρύλλια.

 

 

Επίσης, υπήρχε κατάλληλα διαμορφωμένο παρατηρητήριο δίπλα από τη φυτεία. Στο παρατηρητήριο αυτό εκτελούσε «υπηρεσία» όλο το 24ωρο «τσιλιαδόρος», ο οποίος ήταν υπεύθυνος να ειδοποιήσει τους αρχηγούς για τυχόν «ύποπτες» κινήσεις. Από το συγκεκριμένο σημείο υπήρχε ορατότητα μίας πολύ μεγάλης περιοχής.

Οι αστυνομικοί προσθέτουν ότι ο «επαγγελματισμός» του καρτέλ φαίνεται και από το σημείο που επιλέγει για τη φυτεία. Πρόκειται για χαράδρα όπου δύσκολα κάποιος μπορεί να προσεγγίσει, ενώ δεν είναι ορατή εύκολα από ελικόπτερο ή drone.

 

.

 

Τα υπολογιζόμενα παράνομα κέρδη, σε περίπτωση τελικής διάθεσης των προϊόντων κάνναβης που βρέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., υπολογίζονται σε 7.000.000 ευρώ.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.