Header Ads

Κορονοϊός: Σε καραντίνα πάνω από 70 άτομα σε γηροκομείο στο Μοσχάτο

Εξηνταεπτά ηλικιωμένοι τρόφιμοι σε γηροκομείο του Μοσχάτου έχουν τεθεί σε κατάσταση απομόνωση, όπως και αρκετοί από τους 35 εργαζόμενους καθώς θετική στον κορονοϊό βρέθηκε το Σάββατο εργαζόμενη η οποία δουλεύει στον πρώτο όροφο της δομής.

Από χθες βράδυ της Κυριακής στο γηροκομείο σήμανε συναγερμός και ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει προς τα εκεί προκειμένου να λάβει δείγματα από το σύνολο των φιλοξενούμενων συμπολιτών μας. Η εργαζόμενη νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε ότι στο γηροκομείο βρίσκεται και η μητέρα του, η οποία βρέθηκε και αυτή θετική στον κορονοϊό, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της μέχρι στιγμής είναι καλή.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η εξάπλωση της επιδημίας σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς εκεί βρίσκονται άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και μπορεί να νοσήσουν ιδιαίτερα βαριά, γι′ αυτό και υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία για την τήρηση των πρωτοκόλλων προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Μάλιστα στο θέμα αυτό αναφέρθηκε εκτενώς της Παρασκευή κατά την τακτική ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

 

(Με πληροφορίες από ΕΡΤ , ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

 
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.