Header Ads

ΑΣΕΠ: Ανατροπές στην μοριοδότηση για μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

ΑΣΕΠ: Ανατροπές στην μοριοδότηση για μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

Πριν από λίγες ώρες, το Dikaiologitika News, με αποκλειστικό ρεπορτάζ αποκάλυψε τον νέο τρόπο προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, με μία μόνο προκήρυξη με τις ανάγκες των φορέων. Έτσι, το υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί με οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα γίνονται με fast track διαδικασίες.

Το ΑΣΕΠ θα εκδίδει την ετήσια προκήρυξη ώστε να δημιουργηθεί μία «δεξαμενή» επιτυχόντων από όλες τις βαθμίδες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ,ΥΕ), όπου από αυτούς θα επιλέγονται οι κατάλληλες ειδικότητες για τις προσλήψεις σε κάθε φορέα.

Τι θα γίνεται όμως με την μοριοδότηση των ενδιαφερόμενων; Σύμφωνα με πληροφορίες, παύουν να ισχύουν οι βαθμοί πτυχίου και ξεκινά να μετρά αποκλειστικά κάποιος ο βαθμός που θα συγκεντρώσει στις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Αυτό συμβαίνει καθώς, πολλοί ενδιαφερόμενοι σπούδασαν σε πανεπιστήμια... της δεύτερης σειράς του εξωτερικού, όπου ο βαθμός πτυχίου ήταν υψηλότερος από άλλα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό ζήτημα αποφασίστηκε, να πάψουν να μετρούν οι βαθμοί πτυχίων στη μοριοδότηση και να μετρά αποκλειστικά η μοριοδότηση που θα προκύπτει από τις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.