Header Ads

Τσάντγουικ Μπόουζμαν : Η είδηση του θανάτου του έγινε το tweet με τα περισσότερα «like» στην ιστορία

Ήταν ένας υπερ-ήρωας της πραγματικής ζωής, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ. Φωτογραφία 24 Νοεμβρίου 2019. 

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο εκφράζουν τη θλίψη τους με μηνύματα στο Twitter για τον θάνατο του ηθοποιού, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, πρωταγωνιστή των ταινιών «Black Panther» και «Get on Up», ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 28 Αυγούστου, σε ηλικία 43 χρονών, μετά από μάχη τεσσάρων ετών με τον καρκίνο.

Η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Τσάντγουικ Μπόουζμαν, με την οποία ανακοινώθηκε η τραγική είδηση έγινε το tweet με τα περισσότερα likes στην ιστορία του Twitter.

Μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει 6,8 εκατομμύρια likes και 3 εκατομμύρια retweets και σχόλια.

Οι θαυμαστές του ηθοποιού διοργανώνουν προβολές της ταινίας «Black Panther» χρησιμοποιώντας τα hashtag #BlackPanther #WakandaForever.

Το Twitter έχει ενεργοποιήσει ξανά το αρχικό emoji «Black Panther» για να βοηθήσει τους θαυμαστές να συνδεθούν και να μιλήσουν για την κληρονομιά του Μπόουζμαν.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι διαγνώσθηκε το 2016 και μας έδωσε επτά ταινίες, ενώ ήταν άρρωστος» έγραψε σε σχόλιο ένας χρήστης.

«Ελπίζω να γνώριζε την επίδραση που είχε στις ζωές αμέτρητων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ελπίζω να ήξερε πόσο αγαπήθηκε και πόσοι θαύμαζαν το ταλέντο του. Πόσοι άνθρωποι -μικρά αγόρια, μικρά κορίτσια, άνδρες, γυναίκες - τον εκτιμούσαν» αναφέρεται σε άλλο σχόλιο.

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν είχε γεννηθεί στη Νότια Καρολίνα και κέρδισε τον πρώτο του ρόλο σε ηλικία επτά ετών, το 1970 με εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά «All My Children». Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, άρχισε να συμμετέχει ως γκεστ σε σειρές της δεκαετίας του 2000, όπως «Law & Order», «CSI: NY», «ER» μεταξύ άλλων. Σταθερούς ρόλους είχε αργότερα στις σειρές «Lincoln Heights» και «Persons Unknown».

Ο πρώτος του μεγάλος κινηματογραφικός ρόλος ήταν στην ταινία «42» στον ρόλο του παίκτη του μπέιζμπολ Τζάκι Ρόμπινσον.

Δεν ήταν απλώς ταλαντούχος μπροστά από την κάμερα, ήταν επίσης ταλαντούχος συγγραφέας και θεατρικός συγγραφέας. Το έργο του «Deep Azure» του 2006 παρουσιάστηκε στο Σικάγο και προτάθηκε για το βραβείο Joseph Jefferson.

Αφού αποφοίτησε με πτυχίο Καλών Τεχνών στη σκηνοθεσία από το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ στην Ουάσινγκτον στα τέλη της δεκαετίας του 1990, παρακολούθησε το διάσημο θερινό θεατρικό πρόγραμμα στη Βρετανική Αμερικανική Δραματική Ακαδημία στην Οξφόρδη. Μια ομάδα σπουδαστών θεάτρου από το Χάουαρντ είχε γίνει δεκτή στο πρόγραμμα, αλλά ο Μπόουζμαν δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει, οπότε μία από τις καθηγήτριές του, η ηθοποιός Φιλίσια Ρασάντ, ζήτησε από τους διάσημους φίλους της να βοηθήσουν.

Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον χρηματοδότησε τον Μπόουζμαν, κάτι το οποίο ο πρωταγωνιστής του «Black Panther» αποκάλυψε για πρώτη φορά το 2018.

Ο αντίκτυπος του Μπόουζμαν και του «Black Panther» της Marvel δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Κατέρριψε κάθε ρεκόρ και έγινε το φιλμ μαύρου σκηνοθέτη με τα υψηλότερα κέρδη και το πρώτο με υπερήρωες που έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας.

Ο ηθοποιός είχε επισκεφθεί δύο φορές τη Νότια Αφρική για έρευνα και η ερμηνεία του ως αντιπολεμικού ήρωα απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια σε μία ταινία που επαινέθηκε για τη σκηνοθεσία, τα ειδικά εφέ και την αφήγησή της.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον κόσμο του Χόλιγουντ με τη Marvel να αποχαιρετά τον ήρωα της. «Οι καρδιές μας ράγισαν και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Ο θρύλος σου θα ζει για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.