Header Ads

Ο τουρκικός ιός

(Turkish Presidency via AP, Pool)

Σίγουρα γνωρίζετε την ολοκληρωτική εξαφάνιση από το πρόσωπο της Γης των Δεινοσαύρων πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια περίπου, από κλιματολογικές αλλαγές. Καί σίγουρα θα γνωρίζετε την εξαφάνιση των μαμούθ πάλι από κλιματολογικές αλλαγές που προκλήθηκαν, όταν έπεσε στη Γη ένας απρόσεκτος μετεωρίτης όπως φαίνεται. Πριν από 5 περίπου αιώνες πέθαναν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε Ανατολή και Δύση από την Βουβωνική Πανώλη. 25 εκατομμύρια στην Ευρώπη. Για την Ασία και την Μέση Ανατολή – από όπου και ήρθε η Πανώλη - δεν έχουμε στοιχεία. Η Πανώλη δεν έχει και μεγάλη διαφορά από τον ιό μας. Άλλωστε, όπως γνωρίζετε, η Βουβωνική Πανώλη εμφανίστηκε πάλι πρόσφατα στην Ασία, στην Κίνα νομίζω. Αναρωτιέμαι πότε θα μας επισκεφθεί. Στον απλό άνθρωπο - και δεν νομίζω να είμαι ο μόνος – γεννιέται το ερώτημα «είναι ή όχι πιθανό από την μια στιγμή στην άλλη να εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος, αν ένας μεγαλόσωμος μετεωρίτης μάς επισκεφτεί ξαφνικά. Ή αν το δύστυχο το περιβάλλον που ετοιμάζουμε για τα εγγόνια μας θα φέρει την θερμοκρασία των 50 βαθμών που υπολογίζουν οι ειδικοί. 

Όλα αυτά ήρθε να μας τα θυμίσει ο Κορονοϊός μας. Και εμείς τι κάνουμε; Αντί να συνεννοηθούμε όλοι μαζί, όσο γίνεται ταχύτερα, για μια οικουμενική Συμμαχία που θα αντιμετωπίσει την επιβίωση του είδους μας. Οικουμενική γιατί ο εχθρός είναι κοινός. Ολόκληρης της ανθρωπότητας. Τόσο της Τουρκίας, για παράδειγμα, όσο και της Ελλάδας. Δεν έχει θρησκεία. Τα θύματά του είναι ήδη χριστιανικά, μουσουλμανικά, εβραϊκά. Όταν η Γαλλία συμμαχεί με την Κίνα, για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό τι νόημα έχει η υπεροψία των Σουλτάνων; Δεν βρίσκεται κανείς να τους το πει; Ότι χρειάζεται να συμμαχήσουν και οι θρησκείες. Δεν μπορούν να παραμένουν αμέτοχες. Δεν θα αφήσουν τους Τούρκους απ΄έξω. Αν βρεθεί το σωτήριο εμβόλιο θα παραδοθεί μόνο σε θρησκευτικούς συμμάχους;

Ποτέ καμιά υπερβολική θρησκευτική ή εθνικιστική διεκδίκηση δεν είχε καλό τέλος. Θυμηθείτε τους δύο άχρηστους παγκόσμιους πολέμους. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να επιστρέψουν εκει από που ξεκίνησαν. Έχοντας αφήσει 60 εκατομμύρια νεκρούς. Πολύ περισσότερους από όσους έχουν αφήσει μέχρι σήμερα οι ιοί. Αλλά οι ιοί δεν έχουν ούτε θεό ούτε θρησκεία, ούτε γλώσσα, ούτε μάτια! Για να αποφύγουν επιμελώς τους δικούς τους ... Τούρκους. Δεν βρίσκεται κάποιος να τους το πει;. Ότι και οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο είναι ευάλωτες;

Τι νόημα έχουν σήμερα οι βόμβες της Σαουδαραβίας που έχουν ήδη εξολοθρέψει τους μισούς Γεμενίτες; Οι σκοτωμοί στην ρωσόφιλη περιοχή της Ουκρανίας, τι νόημα έχουν; ΤΙ νόημα έχουν οι ατομικές βόμβες; Οι οποίες έγιναν βέβαια για να χρησιμοποιηθούν! Όταν έρθει η ώρα τους. Έτσι δεν είναι; Αλλά τι νόημα έχει και η επιβολή του ισλαμισμού δια της βίας; Ο Θεός είναι άλλος για τους Χριστιανούς, άλλος για τους Μωαμεθανούς, άλλος για τους Εβραίους; Πόσοι θεοί υπάρχουν επιτέλους; Και πόσοι διαθέτουν ατομικές βόμβες; Σας το ρωτάει ένας εκ παραδόσεως Ορθόδοξος Χριστιανός. Οι θεοί δεν κατασκευάζουν ατομικές βόμβες. Ούτε κορονοϊούς. Λέτε οι «θεοί» να σημαδεύουν Θεούς; 

Μερικοί ψάχνουν να βρουν ένα Καστελόριζο, να το βουτήξουν για να βγάλουν άλλον έναν οθωμανικό λόγο που θα σιγήσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός του. Που θα θυμίζει τον Μπίζμαρκ της «πορείας προς Ανατολάς» και τον Χίτλερ του «ζωτικού χώρου». «Προς Ανατολάς» ήταν η Τουρκία το 1914 οποία συμμάχησε με την Γερμανία. Έχοντας βρεθεί ακρωτηριασμένη ύστερα από 4 χρόνια. Όταν άρχισε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, το 1939, περίμενε να δει τις εξελίξεις. Αλλά «προς Ανατολάς» για τον Χίτλερ ήταν τότε η προέλαση του Ρόμελ στην Λιβύη αναμένοντας τις εξεγέρσεις των φιλογερμανών Αράβων κατά των Άγγλων αφεντικών τους. Οι οποίες εξεγέρσεις θα τον οδηγούσαν τον Ρόμελ στις αγγλικές πετρελαιοπηγές του Κόλπου. Αυτά τα είχαμε ξεχάσει αλλά μας τα υπενθύμισε ο καθηγητές μου στο μάθημα των Διεθνών Σχέσεων Wladyslaw ΚULSKI, πρώην Πρέσβης της Πολωνίας στο Λονδίνο. Όπως έχουμε ξεχάσει το χρυσάφι με το οποίο αγόραζε ο Τσώρτσιλ την ουδετερότητα της Τουρκίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάλιστα. Δεν είναι υπερβολή. Όλοι οι ιστορικοί είναι ενήμεροι για τα καράβια που φέρναν τον χρυσό στην Τουρκία, η οποία μόνο με χρυσό συναλλασσόταν εκείνο τον καιρό. Άλλωστε είναι γνωστή και η υπόσχεση του Τσώρτσιλ να «επιστρέψει» την Κύπρο στην Τουρκία αν παρέμενε ουδέτερη μέχρι τέλος! Όσοι αμφιβάλλουν ας διαβάσουν το βιβλίο του τού Παναγιώτη Κανελλόπουλου για τα χρόνια της υπουργίας του στην εξόριστη Κυβέρνηση στην Αίγυπτο. 

Όταν παραλαμβάνουν οι Αμερικανοί την σκυτάλη από τούς Άγγλους, την εποχή του «Δόγματος Τρούμαν», θα υποστηρίξουν τρεις φορές την Τουρκία, σε μεγάλες δόσεις.

1. Όταν την χρηματοδότησαν το 1947, την εποχή του Ελληνικού Εμφυλίου, φοβούμενη εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης με στόχο τις Αραβικές πετρελαιοπηγές. (Διαβάστε τον λόγο του Τρούμαν στο Κογκρέσο).

2. Όταν, επί Τζόνσον,, η Αμερική πίεζε την Ευρώπη να δεχτεί την Τουρκια στους κόλπους της ώστε τα «πακέτα Ντελόρ» να αντικαταστήσουν την αμερικανική οικονομική βοήθεια. Όπως έγινε με την Ελλάδα. (Μου το είπε ο Σύμβουλος του Προέδρου Τζόνσον για την Ασφάλεια των ΗΠΑ Α WalterRostov στην συνέντευξη που μου έδωσε στο Ωστιν του Τέξας, το 1998 με θέμα το Χουντικό Πραξικόπημα).

3. Όταν ο Κίσινγκερ (που διοικούσε ουσιαστικά την Αμερική και ιδιαίτερα την εξωτερική πολιτική την εποχή που ο Νίξον είχε βυθιστεί στα κόπρανα του Watergate) συμβούλευσε την Χούντα να κάνει το πραξικόπημα στην Κύπρο, για να δικαιολογηθεί η τουρκική εισβολή στο νησί. (Είναι φως φανάρι. Γνωστό τοις πάσι). Ήταν η εποχή μιας μυστικής Ισραηλο-Τουρκικής Συμμαχίας που θα λήξει άδοξα μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

Η μόνη εξήγηση για τους πύρινους ανθελληνικούς λόγους του Τούρκου Προέδρου είναι να απομακρύνει τα 80 εκατομμύρια που τον ακούν από την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται χώρα τους και να τα προετοιμάσει ίσως μπροστά στην πιθανότητα σύρραξης με την Ελλάδα. Δεν αποκλείεται σε λίγο να πει πως ο κορονοιός είναι ελληνική εφεύρεση...

Ο ρόλος της Γερμανίας είναι επικίνδυνος λόγω της σημαντικής τουρκικής μειονοτητάς της. Χωρίς την συμφωνία της Γερμανίας η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να εμπλακεί στην διένεξη με την Τουρκία. Θα παραμιλάει για «διπλωματικές λύσεις» γνωρίζοντας ότι τις αποκλείει η φίλη της η Τουρκία. Δεν αποκλείεται δε η αποχώρηση πλέον της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να της επιτρέπει να μην εμπλέξει την τεράστια Βάση που διατηρεί ακόμα στην Κύπρο. Και το ΝΑΤΟ βέβαια είναι ανύπαρκτο. Πώς αλλιώς εξηγούνται οι απειλές ενός μέλους του απέναντι σε ένα άλλο;

Άλλωστε θα θυμάστε ότι όταν οι Τούρκοι απήγαγαν τη μισή Κύπρο καμιά Ευρωπαϊκή χώρα δεν λυπήθηκε. Και μην έχετε την εντύπωση ότι η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση θα διακινδύνευε να εμπλακεί σε πόλεμο με τη Τουρκία αν την έβλεπε να κάνει κάποια ανάγωγη κίνηση στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα δεν έχει συμμάχους. Η Ευρωπαϊκή ’Ενωση δεν είναι συμμαχία. Συμμαχία είναι το ΝΑΤΟ. Το οποίο έχει να διαλέξει, ανάμεσα σε δύο μέλη του, ποιο θα υποστηρίξει. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα υποστηρίξει την Ελλάδα; Η Ελλάδα είναι στρατηγική θέση για τους Έλληνες. Όχι πλέον για το ΝΑΤΟ. Από την στιγμή που η σοβιετοποίηση της Ευρώπης έχει αποφευχθεί πιο σημαντική στρατηγική θέση αποτελεί η Τουρκία. Και το ξέρει. Και ανενόχλητα φυλακίζει χιλιάδες παράγοντες της τουρκικής κοινωνίας που είχαν το θάρρος να είναι φιλελεύθεροι και να αυτοκτονούν στις φυλακές όπως προχτές η γνωστή συνήγορος πολλών κυνηγημένων Τούρκων πολιτών. Όταν ένας κυβερνών δολοφονεί με κάθε επισημότητα τους πολίτες της χώρας του μπορούμε να φανταστούμε πού την έχει γραμμένη την «Νατοϊκή Συμμαχία» του. 

Το μόνο που μπορεί να διαθέσει σήμερα η χώρα μας είναι η εθνική ενότητα. Μια ήττα δεν θα είναι κομματική, θα είναι ελληνική!

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.