Header Ads

Η Bρετανία πλήρωσε παίκτες ριάλιτι, που δεν τηρούν τα μέτρα, για την καμπάνια του κορονοϊού

Φωτογραφία αρχείου. 

To Love Island είναι μια εκπομπή ριάλιτι που προβάλλεται στην βρετανική τηλεόραση από το 2005. Όσοι συμμετέχουν σε αυτό, αποκτούν φήμη. Πλέον, η κυβέρνηση, αποφάσισε να εκμετταλευτεί την επιρροή που έχουν στον κόσμο. 

Τα χρήματα των φορολογουμένων χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν influencers και παίκτες ριάλιτι, ώστε να διαφημίσουν το πρόγραμμα του NHS, Test and Trace, παραδέχθηκε η κυβέρνηση.

Καθώς το σύστημα δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο του 80% (αναφέρεται παρακάτω ο τρόπος αξιολόγησης του συστήματος) για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση είχε την ευθύνη να «χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο» για να ενημερώσει το κοινό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού .

«Η χρήση των influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει ότι έχουν προσεγγιστεί περισσότερα από επτά εκατομμύρια άτομα«, ανέφερε ο εκπρόσωπος. 

«Αυτό είναι μόνο ένα μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας που έχει αξιοποιήσει την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο, τον Τύπο, αλλά και άλλες μορφές διαφήμισης για να διασφαλίσει ότι το κοινό έχει τις πληροφορίες που χρειάζεται», συνέχισε. 

Οι αστέρες του Love Island,  Shaughna Phillips, Josh Denzel και Chris Hughes, ήταν μεταξύ αυτών που πληρώθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για να ενημερώσουν τους φαν τους ότι η δοκιμή για τον COVID-19 είναι ”δωρεάν, γρήγορη και ζωτικής σημασίας για να σταματήσει η εξάπλωσή του”, ανέφερε η Daily Mirror.

Οι δύο από τους τρεις προαναφερθένετες πάντως, δημοσίευσαν φωτογραφίες τις προηγούμενες εβδομάδες που φαίνεται πως δεν τήρησαν ως όφειλαν την κοινωνική αποστασιοποίηση. Για την διαφήμιση, υπολογίζεται ότι πήραν από πέντε έως δέκα χιλιάδες βρετανικές λίρες. 

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι θα δημοσιευτεί έγγραφο με όλα τα ποσά που έχουν δοθεί για την καμπάνια οσονούπω. 

Τα πρόσφατα δεδομένα κατέγραψαν ότι μόνο τα τρία τέταρτα των στενών επαφών ατόμων που ήταν θετικοί στον κορονοϊό έκαναν τεστ για να προλάβουν τα χειρότερα. Αυτό σημαίνει ότι μερικοί ακόμα το αγνοούν επιδεικτικά. 

Την εβδομάδα που έληξε στις 19 Αυγούστου, επιτεύχθηκε το 75,5% των στενών επαφών στην Αγγλία - κάτω από τον στόχο απομόνωσης του 80% των επαφών περιπτώσεων κορονοϊού εντός 48-72 ωρών.

 
 

Πηγή SkyNews

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.