Header Ads

Κορονοϊός: Εξι εκατομμύρια κρούσματα στις ΗΠΑ - Στα 3,6 εκατ. η Ινδία

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 32.076 χθες Κυριακή και έφθασαν πλέον τα 6,01 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ανεξάρτητη καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 360 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει πλέον τους 183.133 νεκρούς στην ισχυρότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία του νέου κορονοϊού σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, όσο και ως προς αυτόν των θανάτων.

 

Ινδία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε σε 24 ώρες 78.512 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμό λίγο χαμηλότερο από το παγκόσμιο θλιβερό ρεκόρ που ανακοίνωσε την προηγουμένη.

Την Κυριακή, το Νέο Δελχί κατέγραψε 78.761 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε διάστημα 24 ωρών, νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την 17η Ιουλίου στις ΗΠΑ, με 77.638 νέα κρούσματα.

Η Ινδία, η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη, καταγράφει καθημερινά τον υψηλότερο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στον κόσμο από την 7η Αυγούστου, ξεπερνώντας τους ημερήσιους αριθμούς τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Βραζιλίας.

Με 3,62 εκατομμύρια κρούσματα συνολικά, η Ινδία πλησιάζει με ταχύ ρυθμό τις δύο χώρες σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων, αλλά καταγράφει συγκριτικά χαμηλότερο αριθμό νεκρών.

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκαν κατά 971 τις προηγούμενες 24 ώρες και έφθασαν συνολικά τους 64.469, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Ινδίας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται μετά τη χαλάρωση από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι των έκτακτων μέτρων τα οποία επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, με σκοπό να υπάρξει επανεκκίνηση της ινδικής οικονομίας.

 

Γαλλία 

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 5.413 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ελαφρώς λιγότερα σε σχέση με 5.453 που κατέγραψε χθες, Σάββατο.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την επιδημία COVID-19 αυξήθηκε σε 30.606 από 30.602 που ήταν χθες.

Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 4.535 έναντι 4.530 που ήταν χθες και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε σε 402 από 400.

 

Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 1.715 ημερήσια επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, σε σχέση με 1.108 που είχε μια μέρα νωρίτερα.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό εντός 28 ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

Χιλή

Η κυβέρνηση της Χιλής γνωστοποίησε χθες Κυριακή ότι έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 409.974 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 11.244 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19 ως αυτό το στάδιο.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εντοπίστηκαν 1.966 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και 63 θάνατοι.

Από τα κρούσματα αυτά, 1.277 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί παρουσιάζουν συμπτώματα, ενώ 616 είναι ασυμπτωματικοί. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις υπόλοιπες 73 περιπτώσεις.

Συνολικά 382.584 άνθρωποι έχει κριθεί ότι ανέρρωσαν. Αντίθετα, 16.146 περιπτώσεις θεωρούνται ενεργά κρούσματα.

 

Βραζιλία 

Το υπουργείο υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 566 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 16.158 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Τα δεδομένα που ανακοινώνουν οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας τα Σαββατοκύριακα τείνουν να είναι γενικά μειωμένα, γεγονός που αποδίδεται στις καθυστερήσεις, ειδικά στην έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ τα οποία διενεργούνται, στο επίπεδο των πολιτειών.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, έχει πλέον καταγράψει επίσημα 120.828 θανάτους επί συνόλου 3.862.311 μολύνσεων.

 

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 339 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 4.129 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 64.158 νεκρούς επί συνόλου 595.841 περιπτώσεων μόλυνσης.

Η κυβέρνηση της χώρας όπου καταγράφεται ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στην υφήλιο επισημαίνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον κορονοϊό στην πραγματικότητα πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

 

Αυστραλία

Η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας – επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα – κατέγραψε 41 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 73 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ως τώρα στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί 652 θάνατοι επί συνόλου σχεδόν 26.000 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό. Πρόκειται για απολογισμό αισθητά χαμηλότερο από αυτούς που καταγράφουν άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες.

Νότια Κορέα 

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 248 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο, με το σύνολο των περιπτώσεων να ανέρχεται πλέον σε 19.947.

Ο ημερήσιος αριθμός παρέμεινε κάτω από τα 300 κρούσματα, όμως οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις συνεχίζουν να αυξάνονται κατά τριψήφιο αριθμό ανά 24 ώρες από τη 14η Αυγούστου.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσα στις τελευταίες 18 ημέρες έχει φθάσει τα 5.177, εξαιτίας εστιών στη Σεούλ και στην περιβάλλουσα επαρχία Κιόνγκι.

Η ιχνηλάτηση των μολύνσεων έδειξε πως η διασπορά οφειλόταν σε λειτουργίες μιας πρεσβυτεριανής εκκλησίας στη Σεούλ και τη μαζική διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας την 15η Αυγούστου στην οποία πήραν μέρος συντηρητικοί πολιτικοί, οργανώσεις πολιτών και μέλη της εκκλησιαστικής οργάνωσης.

Από τα νέα κρούσματα, τα 91 είναι κάτοικοι της Σεούλ, 79 διαμένουν στην επαρχία Κιόνγκι, ενώ δέκα επιβεβαιώθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Άλλος ένας ασθενής υπέκυψε στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη Νότια Κορέα να φθάνει τους 324 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ο δείκτης θνητότητας ανέρχεται στο 1,63%.

Στον αντίποδα, 70 ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν πλήρως και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με τον αριθμό των ανθρώπων που θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν να φθάνει τους 14.973. Ο δείκτης αποκατάστασης ανέρχεται στο 75,06%.

Από την 3η Ιανουαρίου, οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν διενεργήσει τεστ σε 1,93 εκατ. ανθρώπους.

 

(Mε πληροφορίες από Reuters, AP, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.