Header Ads

Θεοδωρικάκος: Δωρεάν οι μάσκες και στα ιδιωτικά σχολεία

Η κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την Αυτοδιοίκηση για να δώσει δωρεάν μάσκες τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, με τη λογική ότι όλοι οι Έλληνες φορολογούνται και όλοι δικαιούνται μάσκες, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνεντεύξεις του στα ραδιόφωνα ΣΚΑΪ και ΘΕΜΑ και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Είναι θέμα δημόσιας υγείας. Όλοι οι πολίτες φορολογούνται σε οποιοδήποτε σχολείο κι αν πηγαίνουν τα παιδιά τους και όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα σε αυτό, όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία. Και το ίδιο ισχύει για τους εκπαιδευτικούς», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι, για πρώτη φορά, έγκαιρα θα βρεθούν στα σχολεία 9.474 υπάλληλοι καθαριότητας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να διασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία. «Δώσαμε 28 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι, για να είναι καθαρά τα σχολεία», τόνισε.

Ανέφερε, ακόμη, ότι η εργασία από απόσταση των δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί.

Σε ό,τι αφορά τα αδήλωτα τετραγωνικά, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «βασικός στόχος ήταν και είναι να υπάρξει τακτοποίηση των διαφορών που υπήρχαν στα δηλωμένα τετραγωνικά στο Ε9 και στους Δήμους και τους λογαριασμούς ρεύματος. Μέχρι την Κυριακή, έγιναν πάνω από 1,65 εκατομμύρια διορθωτικές δηλώσεις από τους πολίτες και δηλώθηκαν πάνω από 35 εκατομμύρια τ.μ. Οι πολίτες γλίτωσαν από πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα προηγούμενα χρόνια, ενώ κάθε χρόνο οι Δήμοι και το Κράτος θα έχουν επιπλέον έσοδα τουλάχιστον 80 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που θα ωφελήσει τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες».

«Περίπου 120.000 άνθρωποι την ημέρα έμπαιναν στην πλατφόρμα την τελευταία εβδομάδα, είδαμε ότι το πρόβλημα αφορά την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών και γι′ αυτό αποφασίσαμε παράταση για να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση προς όλους όσοι έχουν εκκρεμότητες, να μπουν στην πλατφόρμα για να κάνουν δήλωση, καθώς θα προκύψει κέρδος για όλους. Θα υπάρξει πλήρης απαλλαγή δημοτικών τελών και προστίμων για τα προηγούμενα 5 χρόνια και για τα επιπλέον τετραγωνικά θα πληρωθούν δημοτικός φόρος και δημοτικά τέλη μόνο από την 01.01.2020 και μετά.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.