Header Ads

Νέα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο λόγω κορονοϊού

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τίθεται και το Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, αποφασίστηκαν τα εξής περιοριστικά μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α′ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες, από τις 6 αύριο το πρωί (Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου) έως την ίδια ώρα της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.