Header Ads

Κοζάνη: Μάνα και κόρη επιτυχούσες στις Πανελλαδικές

Κοζάνη: Μάνα και κόρη επιτυχούσες στις Πανελλαδικές

Διπλή ήταν η επιτυχία για την οικογένεια της 41χρονης Μαρίας Σιαφάρα, από τη Λευκοπηγή Κοζάνης, καθώς τόσο η ίδια όσο και η κόρη της Δώρα, ήταν από τις επιτυχούσες των πανελλαδικών και έτσι πήραν οικογενειακά πλέον το «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η μεν μητέρα, που είναι εργαζόμενη στο τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Εορδαίας, πέρασε στο τμήμα Γεωπονίας- Ιχθυολογίας και Υδάτινων Πόρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, η δε κόρη στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή.

Ο καθημερινός αγώνας για την 41χρονη, Μαρία Σιαφάρα, μπορεί για κάποιες γυναίκες να φαντάζει πραγματικός «γολγοθάς», όμως για την ίδια ήταν θέμα «επιμονής και υπομονής», τα οποία όπως είπε στην ΕΡΤ Κοζάνης δεν τα είχε στη νεαρή ηλικία. Έτσι τα οικογενειακά βάρη που έχει, καθώς είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, αλλά και η «πολύ σκληρή δουλειά» της, αλλά και η ενασχόληση και με τις οικογενειακές δραστηριότητες, δεν αποτέλεσαν εμπόδιο για να πετύχει κάτι που είχε θέσει ως στόχο.

Αν και παλαιότερα, όταν είχε τελειώσει το Λύκειο, είχε πέρασε σε Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων των ΤΕΙ αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, το όνειρό της ήταν η Γεωπονική, καθώς τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τον πρωτογενή τομέα, τόσο με την καλλιέργεια λεβάντας όσο και κερασιών σε αγροκτήματα της οικογένειας.

«Θέλω να ολοκληρώσω τις σπουδές, παράλληλα με τη δουλειά και ελπίζω το διάστημα αυτό να γίνονται περισσότερα διαδικτυακά μαθήματα για να μπορώ να τα παρακολουθώ», τόνισε, ενώ συγχαίρει ιδιαίτερα την κόρη της Δώρα, καθώς και αυτή είχε πολύ δύσκολη αποστολή, γιατί από τη μία είχε το διάβασμα και από την άλλη να φροντίσει, όσο η ίδια και ο σύζυγός της έλειπαν από το σπίτι, τα τρία μικρά της αδέρφια.

«Αυτό που θα ήθελα, με αφορμή τη δική μου επιτυχία, είναι να παροτρύνω και άλλες μητέρες, όχι μόνο του χωριού μου αλλά και σε άλλες περιοχές, να ακολουθήσουν και αυτές το όνειρό τους και να τολμήσουν να ολοκληρώσουν αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν στη νεαρή ηλικία», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.