Header Ads

Εξαιρετικά αυστηρές ποινές θα ζητήσουν οι εισαγγελείς για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Οι εισαγγελείς σκοπεύουν να ζητήσουν να επιβληθούν στους αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ εξαιρετικά αυστηρές ποινές, εξαιτίας «της ιδιαίτερης σκληρότητας» της πράξης τους και της «ευάλωτης» κατάστασης στην οποία βρισκόταν το θύμα.

Επικαλούμενη πολλά επιβαρυντικά στοιχεία, η κατηγορούσα αρχή θα ζητήσει να επιβληθούν στους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονται στον φόνο του Φλόιντ ποινές «ανώτερες» από τις συνηθισμένες, σύμφωνα με τα έγγραφα που παραδόθηκαν στο δικαστήριο.

Η δίκη για τον φόνο του Φλόιντ είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2021.

Οι αστυνομικοί «καταχράστηκαν τη θέση ισχύος» στην οποία βρίσκονταν και ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν επέδειξε «ιδιαίτερα σκληρότητα», ασκώντας «μη αναγκαία βία» ενώπιον πολλών μαρτύρων και κυρίως παιδιών, υπογράμμισε ο εισαγγελέας Κιθ Έλισον.

Ο 44χρονος Σόβιν κατηγορείται ότι στις 25 Μαΐου προκάλεσε ασφυξία στον 46χρονο Αφροαμερικανό καθώς είχε το γόνατό του πάνω στον λαιμό του Φλόιντ επί σχεδόν εννέα λεπτά, την ώρα που εκείνος ήταν ακινητοποιημένος, μπρούμυτα στο οδόστρωμα.

Οι τρεις πρώην συνάδελφοί του Αλεξάντερ Κινγκ, ο Τόμας Λέιν και το Του Θάο κατηγορούνται για συνέργεια στον φόνο.

«Ο Τζορτζ Φλόιντ, το θύμα, ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος διότι οι αστυνομικοί ήδη του είχαν περάσει χειροπέδες και είχε τα χέρια του πίσω από την πλάτη, ενώ τον είχαν ακινητοποιήσει μπρούμυτα στο οδόστρωμα», υπογράμμισαν οι εισαγγελείς.

Εξάλλου υπενθύμισαν ότι ο «Φλόιντ είχε πει ξεκάθαρα και επανειλημμένα στους αστυνομικούς ότι δεν μπορούσε πια να αναπνεύσει».

Οι εισαγγελείς δεν διευκρίνισαν τις ποινές που θα ζητήσουν για τους αστυνομικούς, όμως η ανώτατη ποινή για ανθρωποκτονία στην πολιτεία της Μινεσότα είναι 40 χρόνια κάθειρξη.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.