Header Ads

Reuters: Η παραγωγή πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία θα αποκατασταθεί σε 2-3 εβδομάδες

Η παραγωγή πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, που διεκόπη μετά τις επιθέσεις με drones στις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας το περασμένο Σάββατο, θα αποκατασταθεί πλήρως νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις.

Δύο πηγές που ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις την Τρίτη, είπαν στο Reuters ότι θα χρειαστούν δύο ή τρεις εβδομάδες και όχι μήνες, όπως ανέφεραν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Το βασίλειο είναι κοντά στην αποκατάσταση του 70% των 5.7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) που χάθηκαν λόγω των επιθέσεων, ανέφερε μία από τις πηγές - ένας υψηλόβαθμος Σαουδάραβας αξιωματούχος.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας θα επανέλθει πλήρως ξανά μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες.

Τη Δευτέρα, δύο πηγές που ενημερώθηκαν σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας είχαν πει ότι η πλήρης επιστροφή στους κανονικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου «μπορεί να πάρει μήνες».

Οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20% τη Δευτέρα, υποχώρησαν αισθητά την Τρίτη. Η τιμή του Brent μειώθηκε κατά 3,72 δολάρια ή 5,4%, στα 65,30 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: Reuters

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.