Header Ads

Η Τζέσι Νέλσον των Little Mix ξεσπά για την απόπειρα αυτοκτονίας της

Τζέσι Νέλσον 

Την απόπειρα της να αυτοκτονήσει πριν από τέσσερα χρόνια αποκάλυψε η Τσέσι Νέλσον, μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Little Mix. Γεμάτη δάκρυα στο BBC Three, ανακαλεί το διαδικτυακό μπούλινγκ που υπέστη και έκανε τον ψυχικό της κόσμο να «διαλυθεί».

Αφότου το συγκρότημα κέρδισε το διαγωνισμό του X-Factor στην Αγγλία το 2011, μετατρέποντας όλα τα μέλη του σε διάσημες πλέον τραγουδίστριες, η Τζέσι άρχισε να λαμβάνει πληθώρα αρνητικών και πικρόχολων μηνυμάτων στο facebook για την εξωτερική της εμφάνιση. «Μετά τη νίκη πετούσα στα σύννεφα. Όταν είδα, όμως, τα μηνύματα ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου.» λέει.

Η Τζέσι Νέλσον ήταν συντετριμμένη από τα πικρόχολα σχόλια.

 «Είσαι το πιο άσχημο πράγμα που έχω δει στη ζωή μου και δεν σου αξίζει να είσαι σε αυτό το συγκρότημα. Σου αξίζει να πεθάνεις.» ήταν το πρώτο σχόλιο που διάβασε η Τζέσι το βράδυ της νίκης. Όταν τα συγκρότημα επέστρεψε στη σκηνή του X-Factor για μια γκεστ εμφάνιση το 2013 η τραγουδίστρια είχε χάσει κάποια κιλά και όπως παραδέχεται, το μουσικό κομμάτι δεν αποτελούσε προτεραιότητα γι′ αυτήν. Το μόνο που επιζητούσε ήταν να καταλάβει ο κόσμος το πόσο είχε αλλάξει εμφανισιακά, καθώς «ήταν νηστική μια βδομάδα» γι′ αυτή τη βραδιά. Τα σχόλια, ωστόσο, συνεχίστηκαν και η κατάσταση της ψυχικής της υγείας βγήκε «εκτός ελέγχου», σε σημείο βαριάς κατάθλιψης. 

Εξαιτίας όλης αυτής της ψυχολογικής πίεσης από τα social media, η Τζέσι δεν μπόρεσε να απολαύσει τα πρώτα χρόνια δημοσιότητας και ,το κυριότερο, την ερμηνεία επί σκηνής, το όνειρο που είχε από μικρή και είχε μετατραπεί σε «εφιάλτη». Ωστόσο, προσπαθούσε να το κρύψει όσο καλύτερα γινόταν, ώστε να μη δίνει δικαιώματα για περισσότερα σχόλια.

«Μια νύχτα πήρα όσα περισσότερα χάπια μπορούσα. Θυμάμαι ότι έκλαιγα όλη την ημέρα και ήξερα ότι αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει. Η ζωή μου δεν είχε πια νόημα» λέει σκουπίζοντας τα δάκρυά της. Αμέσως μετά, διακομίσθηκε έγκαιρα στο νοσοκομείο.

Οκτώ χρόνια μετά το ξεκίνημα του μπούλινγκ, η Τζέσι δηλώνει: «Τότε νόμιζα ότι όλοι με μισούσαν, αλλά όχι, έγραφαν αυτά τα σχόλια για να αισθανθούν οι ίδιοι καλύτερα με τον εαυτό τους και ,έκτοτε, κάθε φορά που βλέπω τέτοια σχόλια αισθάνομαι άσχημα γι′ αυτούς όχι για μένα. Μακάρι να σκεφτόμουν και τότε έτσι.»

Η Τζέσι Νέλσον απενεργοποίησε το Twitter και από τότε είναι πιο ευτυχισμένη και δυνατή.

Η τραγουδίστρια έχει γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για το BBC, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου. Το Odd One Out, όπως λέγεται, έχει σκοπό να αναδείξει τη «σκοτεινή» αυτή περίοδο της ζωής της και να αποτελέσει πηγή συμπαράστασης και βοήθειας για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το διαδικτυακό μπούλινγκ, ένα είδος ψυχολογικής «κακοποίησης» που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. 

Πηγή: BBC

Οι Little Mix στο κόκκινο χαλί.Το νέο της ντοκιμαντέρ
Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.