Header Ads

Joongang Ilbo: Πρόκληση Κιμ Γιονγκ Ουν σε Τραμπ για συνάντηση στην Πιονγκγιάνγκ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφτεί την Πιονγκιάνγκ σε μια επιστολή που έστειλε o ηγέτης της Βόρειας Κορέας στον Αμερικανό πρόεδρο τον Αύγουστο, ανέφερε νοτιοκορεατική εφημερίδα, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

Στην επιστολή, την δεύτερη που έλαβε ο Τραμπ από τον Κιμ εντός του περασμένου μήνα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εξέφρασε την προθυμία του να συναντήσει τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο σε μια ακόμη σύνοδο κορυφής, τόνισε μια πηγή στην εφημερίδα Joongang Ilbo.

Ο Λευκός Οίκος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η αποστολή της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη δεν απάντησαν άμεσα για να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Στις 9 Αυγούστου, ο Τραμπ είχε δηλώσει πως έλαβε μια «πολύ όμορφη επιστολή» από τον Κιμ, λέγοντας ότι θα μπορούσε να ξανασυναντηθεί μαζί του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας εκτόξευσαν πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς την κατεύθυνση της θάλασσας, στην όγδοη κατά σειρά εκτόξευση της Πιονγκγιάνγκ αφότου ο Τραμπ και ο Κιμ συναντήθηκαν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα τέλη Ιουνίου και συμφώνησαν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.