Header Ads

Η (μη) συγγνώμη του Forbes για τη μοναδική γυναίκα στη λίστα των 100 καινοτόμων ηγετών

Το περιοδικό Forbes παρουσίασε την Παρασκευή μία λίστα με τους 100 κορυφαίους, καινοτόμους ηγέτες επιχειρήσεων. Στον κατάλογο υπήρχε μόνο μία γυναίκα και οι αντιδράσεις ήταν πολλές.

Αναλυτικότερα, η μοναδική γυναίκα στη λίστα είναι η διευθύνων σύμβουλος των Ross Stores, Μπάρμπαρα Ρέντλερ στην θέση Νο 75. Η απουσία περισσότερων γυναικών προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το κορυφαίο οικονομικό περιοδικό να απαντά με εκπρόσωπο τον συντάκτη του, Ράνταλ Λέιν.

«Το κύριο μήνυμα στα σχόλια στα social media, ότι οι συντάκτες του Forbes επέλεξαν 100 καινοτόμους ηγέτες συμπεριλαμβάνοντας μόνο μία γυναίκα, θα εξόργιζε και εμένα», γράφει ο Λέιν. «Δεν συνέβη, όμως, κάτι τέτοιο», συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λιστών του Forbes βασίζονται σε αναλύσεις δεδομένων στις οποίες «οι αριθμοί» καθορίζουν την κατάταξη. 

Απεναντίας, αναφέρεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες εκπροσωπούνται στη λίστα S&P 500 με ποσοστό 5%, ενώ ο αριθμός τους είναι ακόμα μικρότερος για τις εταιρείες που σχετίζονται με την υγεία και την τεχνολογία. 

«Σε αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να εξετάσουμε βαθύτερα τα προβλήματα της μη ανάδειξης γυναικών σε θέσεις CEO. Η μεθοδολογία μας ήταν λανθασμένη μόνο ως προς το ποιοι ήταν υποψήφιοι για την λίστα. Αν και κάθε δεδομένο ξεχωριστά είχε λογική, όλη η προσπάθεια καταρρέει αν η ”δεξαμενή” υποψηφίων δεν συσχετίζεται σε κάποιο βαθμό με όσους έχουν επιδείξει ταλέντο και καινοτομία» στον κλάδο τους, παραδέχεται ο Λέιν.  

Αναγνώρισε επίσης ότι οι άνδρες εκπροσωπούνται δυσανάλογα στην κορυφή των μεγαλύτερων εταιρειών, οπότε θέλοντας και μη, οι περισσότεροι στη λίστα είναι άνδρες.

«Οι γυναίκες, παραδέχτηκε, δεν είχαν και πολλές πιθανότητες στη συγκεκριμένη λίστα». 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας, με τον CEO της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον CEO της Salesforce Μαρκ Μπένιοφ και τον CEO της Netflix Ριντ Χάστινγκς να συμπληρώνουν την πεντάδα. 

Newsroom / HuffPost US
Από το Blogger.