Header Ads

Προτάσεις στις Βρυξέλλες για το Brexit έστειλε η Βρετανία

Γραπτές προτάσεις στις Βρυξέλλες που αφορούν την αλλαγή της συμφωνίας για τους όρους αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, υπέβαλλε η Βρετανία σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν.

«Έχουμε λάβει έγγραφα από το Ηνωμένο Βασίλειο και επί αυτής της βάσης θα έχουμε μία τεχνική συζήτηση σήμερα και αύριο (σ.σ. Πέμπτη και Παρασκευή) για ορισμένες πτυχές που αφορούν τα τελωνεία, τα μεταποιημένα προϊόντα τους υγειονομικούς και φυτοϋγειονομικούς κανόνες», είπε χαρακτηριστικά η Μίνα Αντρέεβα., σύμφωνα με το Reuters. 

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι διαπραγματευτές της ΕΕ και της Βρετανίας, Μισέλ Μπαρνιέ και Στίβεν Μπάρκλεϊ θα συζητήσουν επίσης για το Brexit την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες. 

Σημειώνεται πως η προκαθορισμένη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου ενώ όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δώσει τελεσίγραφο στον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με τον Independent του έχουν καταστήσει σαφές πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το Βrexit θα γίνει άνευ αυτής. 

Η προθεσμία φαίνεται να συμφωνήθηκε σε συνεδρίαση στο Παρίσι το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Άντι Ρίνε ο οποίος συντονίζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου , και έρχεται μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ προς τον Μπόρις Τζόνσον νωρίτερα που του ξεκαθάριζε ”να πάψει να προσποιείται πως διαπραγματεύεται”.

«Αν θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο να εξετάσει εναλλακτικές, αυτό πρέπει να γίνει πριν το τέλους του μήνα» είπε ο Ρίνε στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την στάση του Μπόρις Τζόνσον θεωρώντας ότι σπαταλά το χρόνο χωρίς να καταθέτει συγκεκριμένε προτάσεις, κοιτάζοντας με το ένα μάτι τις εκλογές.

Πηγές: Reuters, Ιndependent

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.