Header Ads

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στο Λουτράκι

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Λουτρακίου - Περαχώρας, παρά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν εκ νέου επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Ευτυχώς, οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια. Επιτόπου βρίσκονται 169 πυροσβέστες εκ των οποίων οι 119 πεζοπόρα τμήματα, με 24 οχήματα, ένα μηχάνημα έργου, τέσσερις υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και ένα συντονιστικό ελικόπτερο.

 

Το Σάββατο για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν, το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπήρχε κίνδυνος για κατοικίες.

Συναγερμός σήμανε με φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας. Οι φλόγες πήραν γρήγορα διαστάσεις, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το εν λόγω μέτωπο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου και στα Μέγαρα Αττικής, στην περιοχή Χάνι Δερβενίου. Οι φλόγες έκαιγαν σε ρεματιά με δάσος και δεν απείλησαν κατοικημένη περιοχή.

Εκεί έσπευσαν 39 πυροσβέστες, 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Μικρότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στον Αγιο Στέφανο προς Αφίδνες, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στον Μαραθώνα, οι οποίες όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν ενέπνεαν ανησυχία.

79 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Το τελευτάιο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε 79 δασικές πυρκαγιές.

Κόκκινος συναγερμός σε έξι περιφέρειες

Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα, Κυριακή, σε έξι περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι οι εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων)
Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια)
Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο).

 

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.