Header Ads

Κοζάνη: Γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου  Σταυρού

Κοζάνη: Γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου  Σταυρού

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης. Την Παρασκευή 13/9/2019 στις 18:30 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, στον οποίο θα χοροστατήσει o Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλαδελφείας (Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) κ. Βενεδίκτου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ και του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

Το Σάββατο 14/9/2019 στις 7 το πρωί θα τελεστεί  Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας (Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) κ. Βενεδίκτου.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης εκτίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η Ιερή Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών, φερμένη από το Όρος των Ελαιών της Μικρής Γαλιλαίας. Η Εικόνα θα παραμείνει στον Ναό ως την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

 

Πτολεμαΐδα: Πανηγυρίζει ο Ι Ν Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Ανατολικού

Πανηγυρίζει αύριο  Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου ο Ιερός Ναός Υψώσεως  Τιμίου Σταυρού Ανατολικού. Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Αύριο, ανήμερα της γιορτής, και στις 8 το πρωί, θα ψαλλεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ κ Θεόκλητου. Στη συνέχεια θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού, καθώς και δέηση στο Μνημείο Πεσόντων

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1610148
Από το Blogger.