Header Ads

Ένας μαύρος πάνθηρας βολτάρει σε γαλλική γειτονιά

Οι κάτοικοι της επαρχίας Αρμεντιέρ, κοντά στη Λιλ της Γαλλίας, κοιτάζουν έκπληκτοι έναν μαύρο πάνθηρα, περίπου 5 μηνών, να περπατάει αμέριμνος πάνω σε ένα περβάζι.

Το νεαρό ζώο έμπαινε και έβγαινε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο για περίπου 1 ώρα. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή πρωτού αυτό πηδήξει και γίνει επικίνδυνο για τους παρευρισκόμενους. Οι διασώστες εισήλθαν στο σπίτι όσο πιο ήρεμα μπορούσαν για να μην το τρομάξουν, ένω ένας κτηνίατρος κατάφερε να το ηρεμήσει με ένα βελάκι.

Ο μικρός πάνθηρας ζυγίζει 20 κιλά και έχει το μέγεθος ενός μικρού Λαμπραντόρ, όπως είπε στη γαλλική εφημερίδα La Voix du Nord ο Καντέρ Λαγκουατί από την Υπηρεσία Προστασίας Ζώων της Λιλ.

Θα αναρωτιέστε, φυσικά, που βρέθηκε ένας πάνθηρας μέσα σε μια κατοικημένη πόλη. Μια οικογένεια τον έχει ως κατοικίδιο και ,όπως λένε, δεν είναι καθόλου άγριος, τα νύχια του είναι κομμένα και χαίρει άκρας υγείας. Σύμφωνα με τους διασώστες, το ζώο το «έσκασε» από το σπίτι των αφεντικών του και μπήκε σε άλλο σπίτι. Μέσα σε αυτό βρισκόταν ένα 15χρονο κορίτσι ,που το είδε ξαφνικά να τριγυρίζει στους διαδρόμους.  «Ευτυχώς, δεν ήταν άγριο» είπε η μητέρα του.

Τώρα, οι αρμόδιες αρχές έχουν δρομολογήσει την αποστολή του σε ένα ασφαλές περιβάλλον και οι αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζούσε το ζώο, καθώς και από που αποκτήθηκε, αφού είναι παράνομο να έχει κάποιος άλλος, εκτός από το ζωολογικό κήπο, στην κατοχή του άγρια ζώα.

Με πληροφορίες από BBC

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.