Header Ads

Δημοτικός σύμβουλος Αθηνών: «Φύτεψα πυράκανθους με αγκάθια σε παρτέρια για να μην κρύβουν ναρκωτικά»

Με αφορμή τη άγρια δολοφονία άντρα στην πλατεία Αμερικής το βράδυ της Κυριακής, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηνών, Γιώργος Αποστολόπουλος, έγραψε ένα άρθρο για την εγκληματικότητα στην πόλη.

Παραθέτουμε το κείμενο:

«Χθες το βράδυ, η ιστορική γειτονιά της πλατείας Αμερικής έζησε μία ”νύχτα τρόμου”...

Πόσες φορές και με πόσα μέσα, σαν κάτοικος, Δημοτικός Σύμβουλος, υποψήφιος βουλευτής και κυρίως σαν άνθρωπος δεν έχω περιγράψει την θλιβερή κατάσταση που κάποιοι δημιούργησαν σε αυτές τις περιοχές;

Γιατί δεν είναι μόνο τα Εξάρχεια.

Πλατεία Αμερικής, Κυψέλη, Κάτω Πατήσια, οδός Αντωνιάδου, οδός Ηπείρου, λόφος Στρέφη, Άγιος Παύλος, πλατεία Βάθη-Χαλκοκονδύλη, πλατεία Κουμουνδούρου, Μεταξουργείο, Βοτανικός, Ακαδημία Πλάτωνος, Κολωνός, Σεπόλια, Νέος Κόσμος δεν δεινοπαθούν απλά, υποφέρουν!

Θυμάμαι ότι ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου, κλάδευα σχεδόν σύριζα τους θάμνους στην πλατεία Αμερικής και στην οδό Λευκωσίας. Γιατί; Για να μην κρύβουν τα ναρκωτικά οι έμποροι.

Και στα παρτέρια του Πολυτεχνείου φύτεψα πυράκανθους με αιχμηρά αγκάθια, για τον ίδιο λόγο.

Και ο Σύλλογος Κατοίκων Πλατείας Αμερικής Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. μάταια δίνει τις μάχες του επί χρόνια, για να αλλάξει η κατάσταση.

Πατέντες και ρομαντισμοί, επειδή η Πολιτεία ”αγρόν ηγόρασε” και τάχα μου, δεν βλέπει.

Και σήμερα; Μία ακόμα Κυβέρνηση εξαγγέλλει, υπόσχεται, οραματίζεται όπως παλαιότερα, αλλά κανένας Κυβερνών δεν κυκλοφορεί στην πραγματικότητα.

Και οι έμποροι στις θέσεις τους, οι άρρωστοι χρήστες πάλι στις θέσεις τους, η παράνομη λαϊκή της Αχαρνών στη θέση της, οι εξαθλιωμένοι μετανάστες δίπλα στις πιάτσες ναρκωτικών και πορνείας, οι συμμορίες στις επάλξεις, οι ”κατασκηνωτές” συχνά στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και φυσικά ληστείες, κλοπές,  βανδαλισμοί, σπασμένα αυτοκίνητα και μαχαιρώματα...

Να διευκρινίσω ότι δεν απαξιώνω την προσπάθεια που γίνεται, ωστόσο πέρασαν οι εβδομάδες, περνάνε και οι μήνες και τα πάντα στη Πολιτική κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Μη ξεχνάμε. Άνθρωποι ζούνε και σε αυτές τις γειτονιές. Παιδάκια, οικογένειες, ηλικιωμένοι. Όλοι φορολογούμενοι πολίτες».

Αλέξανδρος Καλαφάτης
Από το Blogger.