Μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ χτύπησε κατά λάθος με ρουκέτα την Αριζόνα
Μια εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας εξελίχθηκε σε υπέρτατη γκάφα εκθέτοντας την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος έπληξε...κατά λάθος με ρουκέτα την Πολιτεία της Αριζόνα. Ευτυχώς η ρουκέτα «χτύπησε» στην έρημο της Πολιτείας και δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινες απώλειες.
Το μαχητικό, ένα Α-10C Thunderbolt II, ήταν σε εκπαιδευτική αποστολή την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή στρατιωτικών επιχειρήσεων Jackal, περίπου 60 μίλια ΒΑ της πόλης Τucson.

Ο πύραυλος Μ-156 που εκτοξεύθηκε κατά λάθος έπεσε, σύμφωνα με το CNN, σε μη κατοικημένη περιοχή και σύμφωνα με την ΠΑ των ΗΠΑ δεν προκάλεσε κάποιον τραυματισμό πολίτη, φωτιά ή άλλες ζημιές.
Βέβαια όπως τονίζεται, στην συγκεκριμένη περιοχή δεν προβλέπεται για χρήση πυρομαχικών ενώ για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα.
Τα μαχητικά A-10C Thunderbolt II έχουν διατεθεί στη 354η Μοίρα η οποία αποτελεί μέρος της 355ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας Davis-Monthan. Η πτέρυγα είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση των πιλότων των A-10C Thunderbolt II.
Πηγή: CNN