Header Ads

«Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες»: Η ταινία που θα στείλει η Ελλάδα στα Όσκαρ

«Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες»

«Η ταινία τεκμηρίωσης ‘Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες’, της σκηνοθέτιδος Μαριάννας Οικονόμου, θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της 92ης διοργάνωσης των Oscar, διεκδικώντας το Βραβείο Oscar Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους» ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το ΥΠΠΟΑ. 

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Σύμφωνα με το σκεπτικό «η συγκεκριμένη ταινία διακρίθηκε για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα». 

Το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μπεριλνάλε -όπως και σε άλλα μεγάλα φεστιβάλ, μεταξύ αυτών και στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

Μία υπέροχη, αληθινή ιστορία 

Σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας. Με χιουμοριστική και ποιητική ματιά, η ταινία μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, τη σημασία να βλέπει κανείς τη ζωή διαφορετικά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.