Header Ads

Προσδεθείτε: Η Τουρκία στα βράχια

O αποκλεισμός της Ερντογανικής Τουρκίας από το επενδυτικό σχέδιο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη (East Med) με την συνεργασία ΗΠΑ, Αιγύπτου, Γαλλίας, Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου αλλά και άλλων χωρών, έχει οδηγήσει την Τουρκία σε μια άνευ προηγουμένου λεκτική επιθετικότητα προς κάθε κατεύθυνση, η οποία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο εξ αιτίας των ανεκπλήρωτων νέο-οθωμανικών φαντασιώσεων του Τουρκικού καθεστώτος.

Ήδη από το έτος 2012 η Τουρκία άρχισε να «προσφέρει» Ελληνική και Κυπριακή Α.Ο.Ζ. στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο, στον Λίβανο και στην Λιβύη με το πρωτότυπο «σκεπτικό» ότι δεν υπάρχει Κυπριακή ΑΟΖ επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία! Συνεπώς, η προτεινόμενη από την Τουρκία συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και των παραπάνω χωρών, θα γινόταν σύμφωνα με τους χάρτες που ετοίμασαν οι Τούρκοι, προσφέροντας ταυτοχρόνως στις παραπάνω χώρες δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα παραπάνω από αυτά που δικαιούνται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο!

Μια απλή όμως ανάγνωση της καθημερινής ειδησεογραφίας των τελευταίων εβδομάδων, αποκαλύπτει την τραγική πορεία που ακολουθεί η σημερινή Τουρκία από τις φαντασιώσεις του ισλαμιστή Ρ.Τ. Ερντογάν και του ακραίου «γκρίζου λύκου» Ντεβλέτ Μπαχτσελή οι οποίοι ελέγχουν ασφυκτικά την Τουρκική κυβερνητική εξουσία:

08 Ιουλίου 2019: Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε: «Η διακηρυγμένη πρόθεση της Τουρκίας να διεξάγει παράνομα μια νέα επιχείρηση γεώτρησης βορειοανατολικά της Κύπρου προκαλεί σοβαρή ανησυχία. Αυτή η δεύτερη προγραμματισμένη επιχείρηση γεώτρησης, δύο μήνες μετά την έναρξη των συνεχιζόμενων ενεργειών γεώτρησης δυτικά της Κύπρου, είναι μια περαιτέρω μη αποδεκτή κλιμάκωση που παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου». Εκτός από την Ε.Ε. ανάλογα μηνύματα εξέπεμψαν η Αθήνα, το Παρίσι, το Κάιρο αλλά και η Μόσχα! Η απάντηση του Ερντογάν δόθηκε στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πριν αναχωρήσει για το Σαράγιεβο: «Οι ενοχλητικοί ήχοι στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να σταματήσουν την Τουρκία», την ίδια στιγμή κατά την οποία τα πλοία που εισέβαλαν στην Κυπριακή ΑΟΖ άρχισαν να εγκαταλείπονται από τα πληρώματά τους που φοβούνται το Κυπριακό ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε νομίμως εναντίον τους.

09 Ιουλίου 2019: Άρχισε η παραλαβή από την Τουρκία του Ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400, παρά τις Αμερικανικές προειδοποιήσεις. Ανακοινώθηκε η (πρώτη) Τουρκική απειλή για «άνοιγμα συνόρων και αποστολή εκατομμυρίων μεταναστών προς στην Ευρώπη».

15 Ιουλίου 2019: Νταηλίκια δια στόματος Ρ.Τ. Ερντογάν που αποκαλύπτουν την απελπιστική αδυναμία της Ερντογανικής Τουρκίας: «Η Ελλάδα είναι μικρό κράτος, την κτυπάμε όπου θέλουμε!»

16 Ιουλίου 2019: Επιβάλλονται οι πρώτες Ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την πειρατική δραστηριότητα της στην Κυπριακή ΑΟΖ, την ώρα που ο Μουσταφά Ακιντζί, εκλεγμένος Κύπριος μουσουλμάνος στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέθεσε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη «πρόταση για το φυσικό αέριο». Οι παράλογες Τουρκικές απαιτήσεις οδήγησαν (μέχρι στιγμής) σε ένα ακόμα ναυάγιο τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τον Τούρκο ΥΠΕΞ να απευθύνει απελπισμένη «προειδοποίηση» από τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως οι Κύπριοι αποδεχτούν τις Τουρκικές αξιώσεις «πριν να είναι αργά» (9 Σεπτεμβρίου 2019). Φυσικά, μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν θέλει ούτε να σκεφτεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις επίλυσης του Κυπριακού που επιβάλλει η κοινή λογική και όχι η υποτιθέμενη «δύναμη των όπλων».

17 Ιουλίου 2019: Η Αμερική εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για τις Τουρκικές δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Μαρκ Έσπερ δήλωσε πως «Η αγορά των S-400 από την Τουρκία υπονομεύει την ασφάλειά της και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ». Τέλος, ο Ντόναλτ Τράμπ δήλωσε πως «Δεν μας επιτρέπεται να πουλήσουμε F-35 στην Τουρκία», διαλύοντας την τουρκική «βεβαιότητα» για την συνύπαρξη των Ρωσικών S-400 με τα Αμερικανικά F-35.

18 Ιουλίου 2019: Την ώρα που ακόμα και το Βερολίνο προειδοποίησε την Τουρκία για περαιτέρω κυρώσεις εξ αιτίας των παράνομων δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, ο αρχηγός της Τουρκικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου σε ομιλία του στο Τουρκικό κοινοβούλιο αναφέρθηκε «στις κυρώσεις που επέβαλλε η ΕΕ στην Τουρκία, και στο «βαρύτατο το τίμημα της απρόβλεπτης εξωτερικής πολιτικής που είναι γεμάτη περιπέτειες» για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως «Στην ανατολική Μεσόγειο μείναμε μόνοι, είμαστε ολομόναχοι

22 Ιουλίου 2019: Δεύτερη ανοικτή απειλή για «άνοιγμα συνόρων προς την Ευρώπη» (δηλαδή προς τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου) για το τσουνάμι των μεταναστών που έχει συγκεντρώσει η Τουρκία από την Ασία, την Αφρική και την Μέση Ανατολή.

25 Ιουλίου 2019: Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων πάγωσε νέα δάνεια προς στην Τουρκία για έργα του δημόσιου τομέα μέχρι το τέλος του 2019 λόγω των πειρατικών ενεργειών της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου «υπενθύμισε» πάλι την αναστολή της «συμφωνίας επανεισδοχής» μεταναστών.

26 Ιουλίου 2019: Στο Κάιρο συνήλθε το 2ο Φόρουμ - Υπουργική Συνάντηση των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο με την συμμετοχή υπουργών της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης, με την παρουσία του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ρικ Πέρι. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι παραβιάσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

30 Ιουλίου 2019: Ο πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου και αναλυτής σε ένα από τα σημαντικότερα think tank των ΗΠΑ Μάικλ Ρούμπιν εισηγήθηκε την απαγόρευση των πτήσεων της Turkish Airlines σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ως αντίποινα για τις Τουρκικές δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ανακοίνωσε ότι τα Λιβυκά μαχητικά βομβάρδισαν το Τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων που λειτουργεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μισουράτα. Είχε προηγηθεί (3/7/2019) δήλωση εκπροσώπου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ), ότι οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης κατέστρεψαν το κέντρο ελέγχου για μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην αεροπορική βάση στο Μιτίγκα. Τέλος, ανακοινώθηκε συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλο-Ιταλικής κοινοπραξίας Total-Eni για γεώτρηση στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, προκαλώντας νέα Τουρκικό παραλήρημα για … ληστεία σε Τουρκική ΑΟΖ!

31 Ιουλίου 2019: Ο Ρ. Τ. Ερντογάν σε μία από τις συνηθισμένες εξάρσεις του, σε συγκέντρωση του κόμματος του, δήλωσε πως «Η Τουρκία είναι εναντίον οποιουδήποτε υποστηρίζει το Ισραήλ». Είχε προηγηθεί (13 Μαρτίου 2019) η ανταλλαγή σκληρών «φιλοφρονήσεων» μεταξύ Ρ. Τ. Ερνταγάν εναντίον του Μ. Νετανιάχου («κλέφτης που ηγείται του Ισραήλ, τύραννος που σφαγιάζει επτάχρονα παιδιά στην Παλαιστίνη») και Μ. Νετανιάχου εναντίον του Ρ.Τ. Ερντογάν («ένας δικτάτορας που στέλνει τους πολιτικούς του αντιπάλους στην φυλακή»).

5 Αυγούστου 2018: Η μεν Τουρκία δια του Ρ.Τ. Ερντογάν επανέλαβε για πολλοστή φορά πως «Η στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη στην Συρία θα γίνει», οι δε Αμερικανοί με ανακοίνωση του Στέητ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησαν για μια ακόμα φορά, άκομψα είναι αλήθεια, «Μην τολμήσετε!».

7 Αυγούστου 2018: Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με την συμμετοχή των ΗΠΑ, Κύπρου, Ισραήλ και φυσικά της Ελλάδος. Ταυτόχρονα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε ομιλία του προς τους ανά τον κόσμο Τούρκους πρέσβεις παρουσίασε σε χάρτες τις εξωπραγματικές φαντασιώσεις των νέο-οθωμανών για κυριαρχία στους ενεργειακούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου, «εξαφανίζοντας» την Κυπριακή ΑΟΖ και καλώντας την Ελλάδα σε «δίκαιο μοίρασμα του υποθαλάσσιου πλούτου»!

16 Αυγούστου 2019: Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας στις επαναλαμβανόμενες Τουρκικές ανακοινώσεις πως (τάχα) ξεκινούν στρατιωτικές επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη ξεκαθάρισε πως «Όλες οι αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες μέσα στην Συρία πρέπει να έχουν την έγκριση της Δαμασκού. Επειδή εδώ πρόκειται για ένα κυρίαρχο κράτος αυτό είναι ο πρώτος και απόλυτος όρος». Περίπου ταυτόχρονα, μετά τα πλήγματα στις βάσεις της Τουρκίας στην Λιβύη Μιτίγκα (3/7/2019) και Μισουράυα (30/7/2019) έγινε γνωστό πως οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ έπληξαν Τουρκικά drones καταστρέφοντας το αεροδρόμιο Ζουάρα.

20 Αυγούστου 2019: Σε επίρρωση των δηλώσεων του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι Ρώσοι αναχαίτισαν τουρκικά F-16 όταν προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν δεκάδες Τούρκους στρατιώτες που βρέθηκαν περικυκλωμένοι από Συριακές δυνάμεις στο Morek. Την ίδια ημέρα οι Η.Π.Α ζήτησαν επίσημα από την Τουρκία να «απομακρύνει αμέσως» το πλοίο Γιαβούζ από τα Κυπριακά χωρικά ύδατα.

26 Αυγούστου 2019: Πέντε στρατηγοί των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (επιλογής Ερντογάν) παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιέξοδη στρατηγική που ακολουθεί ο Ρ. Τ. Ερντογάν στην Συρία.

27 Αυγούστου 2019: Ο Ρ.Τ. Ερντογάν έσπευσε στην Μόσχα για να συζητήσει με τον Β. Πούτιν τις επικίνδυνες για την Τουρκία εξελίξεις στην Συρία, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ. Νετανιάχου ανακοίνωσε τα μέτρα που σχεδιάζονται κατά της Τουρκίας για την απροκάλυπτηανάμειξη της ΜΙΤ σε «ανατρεπτικές ενέργειες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ που πλήττουν την εθνική ασφάλεια της χώρας».

28 Αυγούστου 2019: Σε ανακοίνωση του ο πρώην πρωθυπουργός και επίδοξος διάδοχος του Ρ. Τ. Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου προέβη στην συγκλονιστική αποκάλυψη πως υπό τον απόλυτο έλεγχο του κυβερνώντος κόμματος, την περίοδο Ιουνίου – Νοεμβρίου 2015, εξαπολύθηκαν αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις με εκατοντάδες νεκρούς προκειμένου ο Ρ. Τ. Ερντογάν να κερδίσει τις επαναληπτικές εκλογές που προκηρύχτηκαν, αξιοποιώντας πλήρως την φυσιολογική ανασφάλεια των λαϊκών μαζών – όπως ακριβώς και έγινε.

30 Αυγούστου 2019: Οι εμπρηστικές δηλώσεις προς «εκφοβισμό» συνεχίστηκαν – αυτή την φορά από τον ΥΠΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ «Είμαστε στο ίδιο σημείο με το 1974. Θα κάνουμε αυτό που θα χρειαστεί…». Παρέλειψε βέβαια να αναφέρει πως σήμερα δεν υπάρχουν οι πανίσχυρες πλάτες της Αμερικής και του Χένρι Κίσινγκερ, της παραπαίουσας Βρετανίας, της Γερμανίας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας και πολλών ακόμα…

3 Σεπτεμβρίου 2019: Η καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αδικαιολόγητη φυλάκιση του Σελαχετίν Ντεμιρτάς, ενός εκ των ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (ΗDP) αγνοήθηκε από την διορισμένη δικαστική εξουσία της Τουρκίας με το κωμικό επιχείρημα πως «μια προηγουμένη καταδίκη, εμποδίζει την αποφυλάκιση του!»

4 Σεπτεμβρίου 2019: Αήθης επίθεση στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλειμάν Σοιλού : «Κάνε τη δουλειά σου, αλλιώς θα σε κουρελιάσουμε…»

5 Σεπτεμβρίου 2019: Τρίτη προειδοποίηση – εκβιασμός Ερντογάν: «Θα γεμίσω την Ευρώπη με πρόσφυγες, αν….». Το ζητούμενο; Μα φυσικά η «απαραίτητη στήριξη από την Ε.Ε. και τον υπόλοιπο κόσμο», δηλαδή σε απλά λόγια πολλά λεφτά και η μόνιμη εγκατάσταση της Τουρκίας στην Συρία με το πρόσχημα της «ζώνης ασφαλείας»…

6 Σεπτεμβρίου 2019: Αντιπαράθεση Τουρκίας – Λιβάνου, με την Τουρκία να κατηγορεί τον Λίβανο για «αντι-τουρκικές προκλήσεις» και τον Λίβανο να υπενθυμίζει την κρατική τρομοκρατία που ασκούσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία την εποχή που ο Λίβανος αποτελούσε τμήμα των εδαφών της.

8 Σεπτεμβρίου 2019: Έγινε γνωστό πως στις μάχες που μαίνονται στην Νοτιοανατολική Τουρκία με Κούρδους μαχητές, σκοτώθηκε ταξίαρχος των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με πλούσιο ιστορικό δράσης κατά άμαχων Κουρδικών πληθυσμών. Νέα (τέταρτη κατά σειρά) προειδοποίηση – εκβιασμός Ρ. Τ. Ερντογάν περί «ανοίγματος συνόρων για εκατομμύρια μεταναστών». 

Συμπέρασμα: Το σκηνικό που συνθέτει την πορεία σύγκρουσης της Τουρκίας προς τα βράχια προκύπτει από την παραπάνω ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων και συνοψίζεται ως εξής:

Στο μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου οι Τουρκικοί σχεδιασμοί του 2012 περί απ΄ ευθείας συμφωνίας της Τουρκίας με Ισραήλ, Αίγυπτο, Λίβανο και Λιβύη προκειμένου να «μοιραστούν» όλοι την Ελληνική και την Κυπριακή ΑΟΖ, έχουν οδηγηθεί σε πλήρες ναυάγιο. Η Τουρκία βρίσκεται απομονωμένη διπλωματικά όχι μόνο από όλες σχεδόν τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και από τις μεγάλες δυνάμεις – συμπεριλαμβανομένων και των νέων «συμμάχων» της!

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι πρώτες «χαλαρές» κυρώσεις για την πειρατική δράση της Τουρκίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι νέο - οθωμανικές φαντασιώσεις των Παντουρκιστών, αποτελούν ουσιαστικά μια πρώτη, πρακτική προειδοποίηση. Είναι βέβαιο πως το θέμα των Ευρωπαϊκών κυρώσεων παραμένει στο προσκήνιο και θα επανέλθει με πολύ λιγότερο «χαλαρές» κυρώσεις, που δεν θα μπορούν να αγνοηθούν.

Σε επίπεδο σχέσεων Αμερικής – Τουρκίας, υπάρχει ένας ανοικτός και διαρκής «πόλεμος» Κογκρέσου και Γερουσίας με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος για άγνωστους ακόμα λόγους επιδεικνύει μια δυσνόητη «κατανόηση» απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο – ένα ηγέτη που δεν χάνει ευκαιρία να καθυβρίζει τις Η.Π.Α. και τον στρατηγικό τους σύμμαχο, το Ισραήλ.

Στο μέτωπο της Συρίας, το ναυάγιο των Τουρκικών στόχων για μόνιμη εγκατάσταση σε Συριακά εδάφη γίνεται ολοένα και πιο ορατό. Το πεδίο ξεκαθαρίζει, με ταυτόχρονη πίεση από Αμερική και Ρωσία απέναντι στις νέο-οθωμανικές απαιτήσεις.

Στο Κουρδικό μέτωπο που περιλαμβάνει την Νοτιοανατολική Τουρκία, το Ιράκ και την Συρία (υπάρχουν και Κουρδικοί πληθυσμοί στο Ιράν υπό τον αυστηρό έλεγχο του καθεστώτος) τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Το Κουρδικό κράτος παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά με την απροκάλυπτη πλέον υποστήριξη Αμερικής και Ισραήλ. Οι εγκλωβισμένες στην Συρία Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, με τις ευλογίες της Ρωσίας και της Αμερικής, δεινοπαθούν από τον καθημερινό πόλεμο φθοράς των Κουρδικών δυνάμεων.

Στο εσωτερικό μέτωπο το πάλαι ποτέ πανίσχυρο ΑΚΡ σπαράσσεται από τον νέο-οθωμανικό εμφύλιο και κομματιάζεται σε διάφορα τμήματα που το καθ΄ ένα διεκδικεί για τον εαυτό του εκλογικό μερίδιο από το ΑΚΡ: Αμπτουλάχ Γκιούλ, Αχμέτ Νταβούτογλου, Αλί Μπαμπατζάν – όλοι από την ίδια μήτρα, δημιουργούν κόμματα με στόχο να τερματιστεί χωρίς αιματοχυσία η ανεξέλεγκτη ηγεμονία της Φαμίλιας Ερντογάν.

Τέλος, στο μέτωπο της οικονομίας, που εκτόξευσε στα ύψη την δύναμη του Ρ.Τ. Ερντογάν οι αριθμοί προκαλούν σοκ: Η Τουρκική λίρα μέσα σε δύο χρόνια έχασε το 40% της αξίας της, ο πληθωρισμός κυμαίνεται στα επίπεδα του 20% οδηγώντας στην ανέχεια εκατομμύρια Τούρκων πολιτών, το κατά κεφαλήν εισόδημα μειώθηκε από 12.500 Δολάρια το 2013 σε 9.000 δολάρια φέτος και τα χρέη σε ξένο νόμισμα (ιδιωτών και επιχειρήσεων) βρίσκονται στα 330 δισεκατομμύρια δολάρια, με ένα αξιόλογο μέρος από αυτά να δηλώνει πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης τους.

Οι συλλήψεις «πραξικοπηματιών» σε ολόκληρη την Τουρκία συνεχίζονται δίχως σταματημό – ιδίως μέσα στον Τουρκικό στρατό, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η ανασφάλεια του ψευτο-σουλτάνου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Προσδεθείτε λοιπόν! Η πορεία σύγκρουσης της Τουρκίας στα βράχια πλησιάζει επικίνδυνα…

Λεωνίδας Κουμάκης
Από το Blogger.