Header Ads

Δ. Μακεδονία: Επίθεση στην Κυβέρνηση για τη ΔΕΗ από τον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου

Δ. Μακεδονία: Επίθεση στην Κυβέρνηση για τη ΔΕΗ από τον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου

«Η επίκληση της Κυβέρνησης των κακών οικονομικών της ΔΕΗ και τα μέτρα που παίρνει γίνονται σκόπιμα και μεθοδευμένα ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις των εργαζομένων», επισήμανε από την Κοζάνη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, καθώς όπως ανέφερε αυτό γίνεται με στόχο «την ενίσχυση του κεφαλαίου και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στο χώρο της ενέργειας».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, που επιτέθηκε κατά της Κυβέρνησης οι νέες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η εργολαβοποίηση των εργαζομένων,  η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων μετά το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων και η μείωση των αποδοχών τους, γίνεται την ώρα που όπως τόνισε « η ΔΕΗ έχει ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα μία τεράστια περιουσία και τεράστια τεχνογνωσία».

Το πρωί ο κ. Νικολάου – Αλαβάνος μίλησε σε εργαζόμενους στο ηλεκτροτεχνείο στο Ορυχείο Κύριο Πεδίο στην Πτολεμαΐδα, και στη συνέχεια περιοδεύει στον ΑΗΣ Μελίτης της ΔΕΗ Α.Ε στην Φλώρινα όπου στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει στο εστιατόριο του σταθμού.

Η διήμερη περιοδεία πραγματοποιείται με αφορμή τις εξελίξεις που υπάρχουν στη ΔΕΗ και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ και προκειμένου να παρουσιαστούν οι θέσεις και  η πρόταση του ΚΚΕ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1608447
Από το Blogger.