Header Ads

Τσαβούσογλου: Ναι, θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο

«Κάνουμε προετοιμασίες. Ναι, θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο» δήλωσε, σε συνέντευξή του στο CNN Turk ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου- ο οποίος είχε επισκεφθεί την πόλη κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου»,o Τσαβούσογλου πρόσθεσε πως «στην ανατολική Μεσόγειο κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις, ούτε μπορεί να μας εμποδίσει. Εμείς θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων».

Η κυπριακή κυβέρνηση καταδίκασε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ και ότι αυτές «αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τους κύριους στόχους της Τουρκίας».

«Από τη μια την παρεμπόδιση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού και τον τερματισμό της κατοχής και από την άλλη την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Α.Ο.Ζ. με σκοπό το σφετερισμό πολύ μεγάλου μέρους των φυσικών πόρων της Κύπρου, αλλά και καθαρά επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της Αμμοχώστου», αναφέρει.

Ο κ. Προδρόμου σημειώνει πως «δεν θα παραμείνουμε αδρανείς, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση θα αξιοποιήσουμε όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα που έχει στη διάθεσή της η Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε επίσης ότι μια συμφωνία χωρίς την Τουρκία στη Μεσόγειο θα κοστίσει πολύ ακριβά.

(με πληροφορίες από Φιλελεύθερο, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.