Header Ads

Θυελλώδεις βοριάδες και σήμερα σε όλη τη χώρα

ρτξσ

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στο Αιγαίο και σήμερα, Κυριακή, με την ένταση τους να φθάνει τα 8 μποφόρ στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στη θάλασσα των Κυθήρων και τοπικά στην Κρήτη.

Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στην περιοχή του Λουτρακίου όπου ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά, θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες πάντως αναμένεται σημαντική εξασθένηση των ανέμων σε αυτή την περιοχή.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι θυελλώδεις βοριάδες το Σάββατο έφθασαν τα 156 χιλιόμετρα την ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου. Στη Μονεμβασιά και στην Τήνο καταγράφηκαν ριπές 126 χλμ/ώρα, στην Πεντέλη 118 χλμ/ώρα, στην Κάρυστο 97 χλμ/ώρα και στα Ανω Λιόσια 93 χλμ/ώρα.

 Πηγή: ΑΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.