Header Ads

Γρεβενά – Α. Πάτσης: «Καταδικάζεται ο Νομός αν παραμείνουν στα ορεινά ξενοδοχεία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες»

Γρεβενά – Α. Πάτσης: «Καταδικάζεται ο Νομός αν παραμείνουν στα ορεινά ξενοδοχεία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες»

«Η θέση μου σε ότι αφορά το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών στα ξενοδοχεία, που βρίσκονται πέριξ του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας και της μετεγκατάστασή τους, ήταν ξεκάθαρη και την έλεγα και προεκλογικά τη λέω και τώρα», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης.

Όπως τόνισε τη θέση αυτή την ξεκαθάρισε και προς τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων, όταν προεκλογικά του ζήτησαν «να δεσμευτεί ότι θα υπάρξει παράταση των συμβάσεων για ακόμη 2-3 χρόνια», επισημαίνοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο «καταδικάζεται όχι μόνο το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, αλλά και κάθε άλλη τουριστική δυνατότητα που έχει ο νομός».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Γρεβενών αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος επισκέπτης να βρει κατάλυμα αν επισκεφθεί όχι μόνο το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, αλλά την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα αντέκρουσε τις αιτιάσεις ιδιοκτητών των ορεινών ξενοδοχείων, ότι η κρίση ήταν αυτή που ευθύνονταν κυρίως για την επισκεψιμότητα στην Βασιλίτσα, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε σε άλλα γειτονικά Χιονοδρομικά Κέντρα, όταν το Χιονοδρομικό της Κέντρο, θεωρείται από τα καλύτερα, γιατί διαθέτει την καλύτερη ποιότητα χιονιού και τη μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας από όλα τα άλλα.

Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομικής προσφοράς των προσφύγων και των μεταναστών στην τοπική αγορά ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης, τόνισε ότι αυτή δεν είναι εμφανής, καθώς αν εξαιρέσει κανείς κάποιο πολυεθνικό κατάστημα, ελάχιστα είναι τα τοπικά καταστήματα από τα οποία κάνουν τις αγορές τους. Σύμφωνα με τον κ. Πάτση οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων, όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς τα έσοδά τους ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Όπως τόνισε, με την ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο σκοπεύει να τους θέσει προ των ευθυνών τους, ενώ επισήμανε ότι θα επιμένει στη στάση αυτή της μετεγκατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών από τα ορεινά ξενοδοχεία, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα το που θα πάνε, γιατί όπως είπε «αυτό χρειάζεται πολύ συζήτηση».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1608473
Από το Blogger.