Header Ads

Ρίο ντε Τζανέιρο: Διαμαρτυρία για τον θάνατο 8χρονης που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα της αστυνομίας

Εκατοντάδες άνθρωποι σου δρόμους στο Ρίο ντε Τζανέιρο μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τον θάνατο μιας 8χρονης η οποία σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιχείρηση της αστυνομίας, ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα μίνι βαν με την γιαγιά της, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αστυνομικοί βρίσκονταν στο σημείο αλλά δέχτηκαν πυρά και αντέδρασαν. Η Αγκάθα Σέιλς Φέλιξ, φέρεται να σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα και η οικογένεια κατηγορεί τις αρχές.

«Η κοινότητα είναι συντετριμμένη.. είμαστε οι κάτοικοι και η ζωή της περιοχής. Εργαζόμαστε και πληρώνουμε τους φόρους μας. Δεν μπορούν να έρχονται αυτοί [η αστυνομία] και να πυροβολούν έτσι απλά ένα μίνι βαν. Που είναι η εκπαίδευση τους;» διαμαρτύρεται ο πάππους της μικρής Αγκάθα, Άιλτον Φέλιξ.

«Που είναι ο Βίτζελ που λέει ότι η αστυνομία θα είναι προετοιμασμένη; προετοιμασμένη για πιο πράγμα; Μπορεί να έχω ενα μπουκαλι νερου διπλα απο το πόδι μου και θα με πυροβολήσουν γιατί θα θεωρήσουν ότι κρατάω όπλο».

Ο Ουίλσον Βίτζελ είναι ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο και σύμμαχος του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας, Ζαϊρ Μπολσονάρο, ο οποίος έχει υποσχεθεί πως θα δώσει περισσότερη δύναμη στις αστυνομικές αρχές.

Πολλοί άνθρωποι, πλέον, τον κατηγορούν για την αύξηση των θανάτων των πολιτών κατά την διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων.

Το Σάββατο, ο κόσμο βγήκε στους δρόμους για να διαδηλώσει νε συνθήματα που έγραφαν «Δικαιοσύνη» και «Αρκετοί Θάνατοι». Ο αρχηγός της κοινότητας φώναζε στους διαδηλωτές πως αν σταματήσουν να διαμαρτύρονται αύριο μπορεί να έρθει η σειρά τους.

Η αστυνομία στο Ρίο οφείλεται για τον θάνατο 731 ανθρώπων μόνο το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, αύξηση σχεδόν 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Ασφάλειας του Ρίο.

 

 πηγή: news.sky.com

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.