Header Ads

Εσπασε ρεκόρ πεζοπορίας ενώ παλεύει με καρκίνο στο 4ο στάδιο

Ο Μάρτιν Γουέλς έχει τεράστια θέληση για ζωή.

Ένας άντρας που ,μέχρι πρόσφατα, επιβίωνε με τη βοήθεια μηχανημάτων κατάφερε να ολοκληρώσει την πιο δύσκολη πεζοπορία του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ο Μάρτιν Ουέλς ,παρότι βρίσκεται στο 4ο στάδιο του καρκίνου, ξεκίνησε στις 31 Αυγούστου από τo Φορτ Ουίλλιαμ της περιοχής Χάιλαντς για να φτάσει στο Κέιπ Ραθ Τρέιλ, μια διαδρομή που θεωρείται από τις πιο δύσβατες της Βρετανίας. Ο 50χρονος όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά σημείωσε και ρεκόρ, καθώς ολοκλήρωσε τη πορεία του στις 9 Σεπτεμβρίου, έχοντας περπατήσει περισσότερα από 180 χιλιόμετρα και σκαρφαλώσει πληθώρα λόφων. 

Από τις πρώτες κιόλας μέρες του ταξιδιού, η ομάδα που τον συνόδευε χαρακτήρισε τις συνθήκες «άκρως επικίνδυνες». Έπρεπε να περάσουν μέσα από νερό που έφτανε μέχρι τους γοφούς τους και να σκαρφαλώσουν δύσκολες πλαγιές κουβαλώντας σακίδια 17 κιλών. 

Ολα αυτά έγιναν για καλό σκοπό. Ο Ουέλς επέλεξε να μαζέψει χρήματα για δωρεά προς το Κέντρο Υποστήριξης Καρκινοπαθών Macmillan.

Η πεζοπορία πραγματοποιήθηκε μόλις λίγους μήνες αφού ο άντρας πέρασε 16 μέρες με μηχανική υποστήριξη και 2 εβδομάδες με οξυγόνο, αφού παρουσίασε μια σοβαρή επιπλοκή στη θεραπεία του για τον καρκίνο που του προκάλεσε πνευμονία και σηψαιμία στο στήθος. 

«Οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες και περιμέναμε να μας καθυστερήσουν αρκετά, ωστόσο αυτό που καταφέραμε ήταν απίστευτο» είπε ο Μάρτιν, που είναι και πατέρας δύο παιδιών. «Είναι τρομερή ευχαρίστηση για μένα να μπορώ να διαδώσω την έλλειψη χρηματικών πόρων που υπάρχει στη στήριξη καρκινοπαθών στη Βρετανία και να στηρίξω το κέντρο Macmillan για να συνεχίσει να προσφέρει αξιοθαύμαστο έργο» συνέχισε γεμάτος ενθουσιασμό. 

Κέιπ Ραθ Τρέιλ, Χάιλαντς

Ο 50χρονος διαγνώστηκε με μελάνωμα πριν από τρία χρόνια και έχει υποβληθεί σε πολλές εγχειρήσεις λόγω της εξάπλωσης του καρκίνου σε άλλα όργανα.

Ακόμα και οι υγιείς και έμπειροι συνοδοιπόροι του τόνισαν πως η διαδρομή ήταν η πιο δύσκολη που έχουν διανύσει ποτέ στην καριέρα τους λόγω του ανώμαλου εδάφους και των χιλιομέτρων που έπρεπε να κάνουν περπατώντας μέσα σε νερό. 

Ο Μάρτιν Ουέλς απέδειξε ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να τον εμποδίσει να βιώσει την περιπέτεια και τον ενθουσιασμό και να ανακαλύψει τα όριά του. 

Πέρυσι, είχε συγκεντρώσει 46.000 λίρες για το Macmillan, καθώς ολοκλήρωσε μια δύσκολη πεζοπορία απόστασης 211 χιλιομέτρων, από την πηγή του ποταμού Σέβερν μέχρι το Μπρίστολ. 

Πηγή: Huffpost UK 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.