Header Ads

Συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στις 24 Σεπτεμβρίου

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόλαντ Τραμπ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την επομένη, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει πρόσφατα ότι είναι «πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη του μήνα στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, είχε αναφερθεί και στο ενδεχόμενο συνάντησης του Κ.Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως «εμείς πιστεύουμε ότι πάντα είναι καλή συγκυρία να συζητάς. Γιατί, αν δεν συζητάς, δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να σταματήσει η προκλητικότητα της Τουρκίας, η οποία εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα και στις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και κυρίως απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να το συζητήσουμε με ανοιχτά χαρτιά». 

Πηγή: ΑΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.