Header Ads

To 20% του πετρελαϊκού τομέα της Reliance θα αγοράσει η Saudi Aramco

H Saudi Aramco θα αποκτήσει το 20% του τομέα διύλισης και πετροχημικών της Reliance Industries: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times, η συμφωνία (στο πλαίσιο της οποίας η αξία του τομέα πετροχημικών της Reliance εκτιμάται στα 75 δισ. δολάρια), είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην Ινδία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Reliance, Μουκές Αμπάνι, ο οποίος μίλησε στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων τη Δευτέρα στο Μουμπάι.

Η Saudi Aramco έχει αυξήσει τις επενδύσεις της στα ασιατικά διυλιστήρια τα τελευταία χρόνια, καθώς επιδιώκει να αποκτήσει μεγαλύτερη παρουσία στην Ινδία, προκειμένου να εκμεταλλευθεί την αυξανόμενη ζήτηση πετρελαίου στη χώρα, «κλειδώνοντας» τις αγορές σαουδαραβικού αργού για τα επόμενα χρόνια.

Ο Αμπάνι, ο οποίος θεωρείται o πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, είπε πως η συμφωνία θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ της Saudi Aramco, της μεγαλύτερης πετρελαϊκής στον κόσμο, και της Reliance, στην οποία ανήκει το γιγαντιαίο συγκρότημα διυλιστηρίων και πετροχημικών στο Γκουζαράτ της Ινδίας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Saudi Aramco θα παρέχει στον τομέα πετροχημικών της Reliance περίπου 500.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Πολλές πετρελαϊκές στρέφουν τον ενδιαφέρον τους στην Ινδία, καθώς διαβλέπουν αύξηση της ζήτησης στην ενέργεια λόγω της αύξησης της μεσαίας τάξης.

H Saudi Aramco είχε αναφέρει καθαρά έσοδα 46,9 δισ. δολαρίων το πρώτο ήμισυ του 2019- 12% κάτω σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα έτος πριν. Πρόκειται για την πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο.

Ο Μουκές Αμπάνι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία και ο 13ος πλουσιότερος στον κόσμο, με περιουσία που εκτιμάται πως ανέρχεται στα 46,2 δισ. δολάρια.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.