Header Ads

Ολα όσα θα χρειαστείτε για ένα αξέχαστο πικνίκ στην παραλία με πανσέληνο

Με εξαίρεση την βόρειο Ελλάδα, στην οποία αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, στην υπόλοιπη χώρα ο Δεκαπενταύγουστος θα είναι όπως συνήθως είναι ο Δεκαπενταύγουστος: Ζεστός και γεμάτος κόσμο. Η φετεινή διαφορά είναι η πανσέληνος, η οποία ναι μεν θα είναι μικρότερου μεγέθους από τις άλλες, αλλά την δουλειά της θα την κάνει.

Αντι, λοιπόν, να ψάχνουμε για καρέκλα σε ασφυκτικά γεμάτα εστιατόρια και μπαρ, μπορούμε να μείνουμε στην παραλία όλη μέρα κι όλη νύχτα, απολαμβάνοντας ένα αξέχαστο πικνίκ με πανσέληνο.

Η HuffPost ετοίμασε την λίστα των απαραίτητων και σας την παρουσιάζει: Από τα αντικουνουπικά και τα σερβίτσια, μέχρι τους μεζέδες και τα πόσιμα, ιδού όλα όσα θα χρειαστείτε για ένα παραλιακό πικνίκ υπό το φως του φεγγαριού.

 

Αυτά που δεν τρώγονται

 

Ενα από τα καλύτερα αντικουνουπικά που κυκλοφορούν εκεί έξω. Εχει δοκιμαστεί με επιτυχία και σε Αφρικανικά κουνούπια. Στα φαρμακεία (3,75 ευρώ).

 

Ενα στρώμα παραλίας που μεταφέρεται εύκολα, καθαρίζεται εύκολα και στοιχίζει μόνο 13 ευρώ (Public).

 

 Επειδή το φως του φεγγαριού δεν αρκεί, ένα ηλιακό φανάρι σώζει την κατάσταση (IKEA, 14,99 ευρώ).

 

 Ενα φορητό ψυγείο που τα χωράει όλα και είναι σε έκπτωση (Praktiker, 19,99 ευρώ).

Χρωματιστά και πολύ βολικά, στην τιμή των 3,99 ευρώ για τα έξι κομμάτια, αυτά τα πιάτα πάνε παντού (ΙΚΕΑ).

Με 1,99 ευρώ το σετ των 18 τεμαχίων, αυτά τα μαχαιροπήρουνα φτάνουν και περισσεύουν (IKEA). 

Αθραυστα και όμορφα, αυτά τα ποτήρια είναι τέλεια για παραλιακές κραιπάλες με στυλ (amazon.co.uk).

 

 

Και φορητό και αδιάβροχο και σε πολύ καλή τιμή, αυτό το ηχείο είναι φτιαγμένο για παραλιακές μουσικές (Public, 29,98 ευρώ). 

Αυτά που πίνονται

Καλές οι παγωμένες μπύρες, καλές και οι τσικουδιές, αλλά Δεκαπενταύγουστο με πανσέληνο στην παραλία πίνουμε Μοχίτο. Μη διαπραγματεύσιμο. 

 

 Mojito παραλίας

Υλικά (για 6 ποτήρια)

1/5 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη

36 φύλλα φρέσκου δυόσμου

τρία λάιμ κομμένα στα 4

1 φλυτζάνι λευκό ρούμι (ή και παραπάνω)

Σόδα

Προετοιμασία

Λειώνουμε την ζάχαρη με τα λάιμ με ένα γουδοχέρι. Προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και τα «χαϊδεύουμε» για λίγο - δεν θέλουμε να λειώσουν. Προσθέτουμε και το ρούμι και βάζουμε το μίγμα σε ένα θερμός. Οταν έρθει η ώρα, το μοιράζουμε στα ποτήρια και συμπληρώνουμε με σόδα και άφθονα παγάκια - ή τριμμένο πάγο. 

 

Κι αυτά που τρώγονται

 

 

1. Σκωτσέζικα αυγά με ελληνικά λουκάνικα

Υλικά:

  • 4 αυγά

  • 275 γρ. κρέας χωριάτικου λουκάνικου

  • 1 κ. τσαγιού φρέσκο θυμάρι

  • 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

  • 125 γρ. αλεύρι με αλάτι και πιπέρι

  • 125 γρ. τριμμένη φρυγανιά

  • 1 αυγό χτυπημένο 

  • ελαιόλαδο ελαφρύ

Προετοιμασία:

Βράσζουμε τα αυγά σφιχτά. Ανακατεύουμε το κρέας του λουκάνικου με το θυμάρι, τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε αλάτι και (μπόλικο) πιπέρι. Χωρίζουμε το μίγμα σε 4 μέρη και τα πιέζουμε για να γίνουν στρογγυλά και όσο το δυνατόν πιο επίπεδα.

Κυλάμε τα αυγά στο αλεύρι και τα τυλίγουμε προσεκτικά με το λουκάνικο. Πρέπει να καλυφθούν εντελώς. Στη συνέχεια τα κυλάμε στο χτυπημένο αυγό και μετά στη φρυγανιά και τηγανίζουμε τα για 8-10 λεπτά σε πολύ καυτό λάδι. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

 

 

 

Εύκολη τάρτα με ντοματάκια

 

Υλικά 

Για τη ζύμη:

1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1/4 φλυτζάνι ηλιέλαιο

1/4 φλυτζάνι γάλα

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

4 κουταλιές σούπας βούτυρο

2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλλες

1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1/4 φλυτζ. κασέρι τριμμένη

1/4 φλυτζ. φέτα τριμμένη

2-3 φλυτζάνια ντοματάκια

Προετοιμασία

Ζύμη:

Ανακατελεύουμε όλα τα υγρά υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα και μετά την ανοίγουμε σε σχήμα ανάλογο με το ταψί μας. 

Γέμιση:

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά, για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα απλώνουμε στη ζύμη μας και προσθέτουμε τα τυριά και τα ντοματάκια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15-18 λεπτά. 

 

 

Σάντουιτς με σαλάτα κοτόπουλου

(για 4-5 άτομα)

Μισό κοτόπουλο ψημένο, ξεκοκκαλισμένο και κομμένο σε κυβάκια

200 ml μαγιονέζα

100 γρ. σέληνο κομμένο σε κυβάκια

2-3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε κυβάκια

1-2 κουταλιές γλυκού κάπαρη

Αλατοπίπερο

Ψωμί της αρεσκείας μας

Μαρούλι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με μαγιονέζα, βάζουμε στις μισές λίγο μαρούλι και απλώνουμε πάνω του την σαλάτα μας. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες. 

 

 

 

 

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.