Header Ads

Πρυτανικές εκλογές-Δυτ. Μακεδονία: Με κοινό πρόταγμα, την εδραίωση του Νέου Πανεπιστημίου

Πρυτανικές εκλογές-Δυτ. Μακεδονία: Με κοινό πρόταγμα, την εδραίωση του Νέου Πανεπιστημίου

Στην εδραίωση  του Νέου Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, είναι αποφασισμένοι να εργαστούν συστηματικά οι δύο ανακηρυχθέντες Υποψήφιοι  για τη θέση  του Πρύτανη στις επικείμενες εκλογές, ο  Καθηγητής και Κοσμήτορας  της Πολυτεχνικής Σχολής Θεόδωρος  Θεοδουλίδης και  ο Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής  Γιώργος Μαρνέλλος.

Οι εκλογές  στο Νέο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας- που προέκυψε από τη συνένωση του ΤΕΙ με το υπάρχον Πανεπιστήμιο -ορίστηκε να πραγματοποιηθούν στις  21 Αυγούστου και όπως υποστήριξαν σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Κοζάνης και οι δύο Υποψήφιοι για την θέση του Πρύτανη, «μετά την ενοποίηση, δημιουργείται πλέον ένα μεγάλο σε μέγεθος Πανεπιστήμιο, το  οποίο μπορεί να συμβάλλει  καθοριστικά  στην ανάπτυξη της περιοχής και μάλιστα στην φάση της μεταλιγνιτικής περιόδου».

Ο  Γιώργος  Μαρνέλλος  τόνισε ότι  «το  Νέο Πανεπιστήμιο  Δυτ. Μακεδονίας, μπορεί να αποτελέσει την βαριά βιομηχανία της περιοχής»,

 

 

ενώ  ο  Θεόδωρος  Θεοδουλίδης υποστήριξε  ότι  «το όραμα όλων  πρέπει να είναι ένα δυναμικό  Περιφερειακό Πανεπιστήμιο, με διεθνή χαρακτηριστικά».

 

Η  έμφαση  στην έρευνα  και η αντιμετώπιση των  ελλείψεων σε εκπαιδευτικό δυναμικό, με επιπλέον προσλήψεις  και  χρηματοδότηση,  ιδιαίτερα για τα νέα τμήματα, θεωρείται  κοινός τόπος για τους δύο Υποψήφιους στις πρυτανικές εκλογές, δίνοντας επίσης  μεγάλη σημασία στην ποιότητα και στην πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

 

 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1587740
Από το Blogger.