Header Ads

Κοζάνη: Εκδηλώσεις στο Βόιο

Κοζάνη: Εκδηλώσεις στο Βόιο

Κοζάνη: Εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στη Σιάτιστα

Ο Δήμος Βοΐου και η Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας  διοργανώνουν  εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου και το έθιμο των Καβαλάρηδων  έως και την Πέμπτη 15 Αυγούστου, που θα πραγματοποιηθούν στη Σιάτιστα και στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μικροκάστρου. Σήμερα  Τρίτη 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι στη Σιάτιστα. Την Τετάρτη 14 Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός στην Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μικρόκαστρο. Την ίδια μέρα θα γίνει Πανηγύρι στο Μικρόκαστρο και παραδοσιακό γλέντι στη Σιάτιστα.  Την Πέμπτη 15 Αυγούστου το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία

στην Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μικρόκαστρο. Αμέσως μετά θα γίνει Περιφορά της Εικόνας Θεοτόκου. Ακολουθεί Προσκύνημα στην Παναγία από τους καβαλάρηδες. Στις 13:30 υποδοχή των καβαλάρηδων στην Πλατεία Χώρας και παρέλαση κατά μήκος της πόλης.  Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι στη Σιάτιστα.

 

Κοζάνη: Μανιταρογιορτή στη Λούβρη Βοϊου

Μανιταρογιορτή στη Λούβρη Βοϊου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου από τις 2 το μεσημέρι. Μουσική με την ορχήστρα του Άγγελου Τσακνάκη, σεμινάριο μανιταρογνωσίας, αποξήρανσης- αποθήκευσης μανιταριών και επίσης θα πραγματοποιηθούν  μανιταρομαγειρέματα με τον Φώτη Παρασκευαϊδη.

 

Κοζάνη: Δεκαπεντάγουστος στο Κοιλάδι Βοϊου

Ο πολιτιστικός σύλλογος « Το Λουτροχώρι» διοργανώνει εκδηλώσεις θρησκευτικές και πολιτιστικές στο Κοιλάδι Βοϊου. Την Πέμπτη 15 Αυγούστου θα γίνει εκκλησιαμός στο εξωκκλήσι της Παναγιάς στο χώρο των ιαματικών λουτρών και σε απόσταση 2,5 χλμ από τον οικισμό του Κοιλαδίου. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία του χωριού.

 

Κοζάνη: Δεκαπενταύγουστος στο Δίλοφο Βοίου

Παραδοσιακό Πανηγύρι διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διλόφου σήμερα Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Αυγούστου. Την βραδιά πλαισιώνει το συγκρότημα των Βαγγέλη και Γρηγόρη Μπέτζιου.

 

Κοζάνη: Εκδηλώσεις στην Εράτυρα Βοϊου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην Εράτυρα του Δήμου Βοϊου. Σήμερα Τετάρτη 14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Επίσκεψη- ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο. Την Πέμπτη 15 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το αντάμωμα των απανταχού Ερατυραίων στις 9 το βράδυ.

 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1589009
Από το Blogger.