Header Ads

Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Σκληρή μάχη με τις φλόγες έδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Τρίτη στην περιοχή της Αγριλίτσας στην Εύβοια, συνεχίζοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να συνδράμουν 6 αεροσκάφη με 5 ελικόπτερα συν ένα συντονιστικό ελικόπτερο. Από εδάφους επιχειρούν 227 πυροσβέστες, 75 πυροσβεστικά οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ενώ συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν και δυνάμεις του στρατού και μηχανήματα και υδροφόρες της περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, όλη τη νύχτα στην Κεντρική Εύβοια, γύρω από τα χωριά Πλατάνια, Μακρυμάλλη, Σταυρό και Κοντοδεσπότι, που εκκενώθηκαν, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν σε εφαρμογή το νυχτερινό σχέδιο «δυναμικής παρέμβασης», ώστε να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το έδαφος για τα εναέρια μέσα. Σημειώνεται πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται από αεροπλάνα από την Ιταλία, κατόπιν αιτήματος συνδρομής στον ευρωπαϊκό οργανισμό πολιτικής προστασίας.

Την νύχτα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν έξω από τα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατάνια, όμως οι πυροσβέστες περιόρισαν τις εστίες.

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Ιστιαία, όπου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο- όπως και στον Κάτω Δρυμό, στα Καλάβρυτα. Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος Θηβών.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.