Header Ads

Δ. Μακεδονία – ΕΡΤ Κοζάνης: Τι λένε οι απορριφθέντες Υποψήφιοι των Πρυτανικών εκλογών

Δ. Μακεδονία – ΕΡΤ Κοζάνης: Τι λένε οι απορριφθέντες Υποψήφιοι των Πρυτανικών εκλογών   

 

Για  καθυστέρηση  στην διαδικασία  μετατροπής των προσωποπαγών τους θέσεων σε τακτικές στο Νέο Πανεπιστήμιο Δυτική Μακεδονίας, προκειμένου να μπορούν νομικά να συμμετέχουν ως Υποψήφιοι  για την θέση του Πρύτανη στις επικείμενες εκλογές , έκαναν λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, οι Καθηγητές και πρώην Πρυτάνεις στο ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας, Στέργιος Γκανάτσιος και Νίκος  Ασημόπουλος.

Η απόρριψη  των αιτήσεων υποψηφιότητας τους στις πρυτανικές εκλογές του Νέου Πανεπιστημίου Δυτική Μακεδονίας προκάλεσε την αντίδραση τους, με τον κ. Γκανάτσιο να δηλώνει σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης ότι  «αποκλειστικά  έγινε αυτό μόνο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στόχευε ξεκάθαρα στον ίδιο».

Από  την πλευρά του ο κ. Ασημόπουλος  ανέφερε ότι  «η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής για την απόρριψη της υποψηφιότητας του ήταν νομικά μονόδρομος», ωστόσο όπως σημείωσε «επιφυλάσσεται να  προσφύγει νομικά, σε ότι αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε».

 

Ο κ. Γκανάτσιος  τόνισε τέλος ότι ενημερώθηκε για το θέμα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την οποία ζητά και την παρέμβαση του, ενώ ο κ. Ασημόπουλος, υπογράμμισε  «ότι και να γίνει από εδώ και πέρα,  η Πανεπιστημιακή Κοινότητα θα βγει λίγο λαβωμένη».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης, Μάκης Νασιάδης

 

 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1588459
Από το Blogger.