Header Ads

Δημοπρατήθηκε η ακριβότερη Aston Martin του Τζέιμς Μποντ σπάζοντας όλα τα ρεκόρ

Μία Aston Martin με ανασυρόμενα πολυβόλα, καταστροφείς ελαστικών και μια περιστρεφόμενη πινακίδα αγοράστηκε προς  5.26 εκατομμύρια λίρες (5.76 εκατ. ευρώ) καθιστώντας το το ακριβότερο αυτοκίνητο των ταινιών του Τζέιμς Μποντ, που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Η DB5, που βασίζεται στο αυτοκίνητο της ομώνυμης ταινίας Goldfinger (Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 Εναντίον Χρυσοδάκτυλου), του 1964 και κατασκευάστηκε για λόγους διαφημιστικούς, πωλήθηκε την Πέμπτη, 15 Αυγούστου, στο Μοντερέι της Καλιφόρνια.

Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ, κάτι που σημαίνει πως τόσο ο κινητήρας όσο και τα γκάτζετς του ήταν σε άριστη κατάσταση.

Το μοντέλο της Aston Martin που οδήγησε ο Σερ Σον Κόνερι στην ταινία είχε πωληθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο το 2010, προς 2.9 εκατομμύρια λίρες (3,2 εκατ.ευρώ).

Η δημοπράτηση της DB5, ήταν υπόθεση τεσσεράμιση λεπτών, ανάμεσα σε έξι ενδιαφερόμενους.

Το κομψό ασημένιο αυτοκίνητο, με αριθμό πλαισίου DB5 / 2008 / R, παρουσιάστηκε στο κοινό την ημέρα της δημοπρασίας από τον οίκο Sotheby’s, ως το «πιο διάσημο αυτοκίνητο του κόσμου» και το αυτοκίνητο του μυστικού πράκτωρ 007, με τα περισσότερα γκάτζετς.

Σε ένα σύντομο βίντεο που μοιράστηκε η Sotheby’s, κατά την διάρκεια της δημοπρασίας, οι επίδοξοι αγοραστές, είχαν την τύχη να δούν τα αλεξίσφαιρα παράθυρα, την συσκευή παρακολούθησης gps, τους εκτοξευτήρες καπνού και λαδιών, το αλεξίσφαιρο μεταλλικό παραπέτασμα στο πίσω τζάμι, το τηλέφωνο για επικοινωνία με την υπηρεσία MI6, την ειδική κρύπτη για το περίστροφο του το Walter PPK, αλλά και το μοναδικό lλεβιέ ταχυτήτων με το κόκκινο κουμπί, που «απομακρύνει» τους ανεπιθύμητους που βρίσκονται στο κάθισμα του συνοδηγού, σήμα κατατεθέν της DB5.

Τα γκάτζετς, σχεδιάστηκαν από τον αείμνηστο Τζον Στίερς, τεχνικό ειδικών εφέ της ταινίας, αφού επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Aston Martin, στο Νιούπορτ Παγκνέλ, το 1963.

Ο οίκος δημοπρασιών δήλωσε ότι, η Aston Martin DB5, η οποία μπορεί νόμιμα να οδηγηθεί στους δρόμους, «αποτελούσε διακαή πόθο για τον συλλέκτη. . . ή μυστικό πράκτορα».

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.