Header Ads

ΑΣΕΠ: 341 προσλήψεις σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας

ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Επισπεύονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικoύ μέσω ΑΣΕΠ σε θέσεις φορέων κοινωνικής πρόνοιας που εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας.

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συντάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Ιωάννη Καραβοκύρη, έθεσε το θέμα επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δύο διαδικασίες που χρήζουν άμεσης επίσπευσης, ούτως ώστε μέχρι το τέλος του 2019 να έχει διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω φορέων.

Η πρώτη έχει να κάνει με την πρόσληψη 341 εργαζομένων ως επικουρικό προσωπικό σε οργανικές θέσεις και η δεύτερη με τη θεσμοθέτηση διαδικασίας πρόσληψης επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Και στις δύο αυτές διαδικασίες, το ΑΣΕΠ έχει καθοριστική συμμετοχή.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, βούληση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των οργανικών θέσεων φορέων κοινωνικής πρόνοιας – «μια προκήρυξη που εξαγγελλόταν εδώ και ενάμιση χρόνο από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ».

Γεωργία Μισεμικέ
Από το Blogger.