Header Ads

Κοζάνη: Εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου 2019 στην Αιανή

Κοζάνη: Εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου 2019 στην Αιανή

Μια σειρά εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου θα πραγματοποιηθούν στην Αιανή. Σήμερα Τετάρτη 14 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιανής. Στις 9:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Θανάση Χαλιγιάννη. Την Πέμπτη 15 Αυγούστου το πρόγραμμα περιλαμβάνει; Στις 8:30 το βράδυ θα τελεστεί Κτητορικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαρίων κτητόρων της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιανής και υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων  Αιαναίων. Αμέσως μετά Οργανικός σκοπός φλογέρας (παίζει ο Αχιλλέας Στάμος)
«Ω! Παναγιά της Αιανής» ποίημα του Αιανιώτη Βαγγέλη Κύρινα,Τραγούδι προς την Παναγία (τραγουδά ο Παναγιώτης Βαβλιάρας),Δύο τραγούδια προς την Παναγία «Έλα Παναγιά μου σώσε» και «Κυρά μου Αιανιώτισσα»
(τραγουδά η Κατερίνα Δάλλη με την Παραδοσιακή Χορωδία της Αιανής). Στις 9 το βράδυ  Πατινάδα από την εκκλησία της Παναγίας προς την κεντρική πλατεία,

Θα ακολουθήσει Είσοδος στην πλατεία χορεύοντας δύο παραδοσιακά τραγούδια της Αιανής
«Σε περιβόλι μπαίνω» και «Πέρδικα»και επίσης θα ακολουθήσουν Τραγούδια και χοροί για τους προσκεκλημένους και για τους ξενιτεμένους
«Ροδιά μου», «Ξενιτεμένο μου πουλί», «Μαρία λέν την Παναγιά». Τέλος θα πραγματοποιηθεί Παραδοσιακό Γλέντι με την ορχήστρα του  Τάκη Τζίμα.

 

 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1588998
Από το Blogger.