Header Ads

Ινδία: 10χρονο αγόρι ετοιμάζεται να σκαρφαλώσει στις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου

Ενα 10χρονο αγόρι από την Ινδία έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο καθώς αποτελεί το νεότερο μέλος ορειβατικού συλλόγου που στοχεύει να κατακτήσει τις επτά υψηλότερες κορυφές σε κάθε μία από τις επτά ηπείρους του κόσμου.

Ο Σάι Σουντίρ Καουάντε, 10 ετών, από την πόλη Πούνε, πρόσθεσε το ψηλότερο βουνό της Ευρώπης - το αδρανές ηφαίστειο Ελμπρούς στα βουνά του Καυκάσου - στη λίστα κατακτήσεων του.

Η κορυφή στη Νότια Ρωσία είναι 832 μέτρα υψηλότερη από το γαλλικό Μοντ Μπλανκ. Οι αναρριχητές εκεί μπορεί να αντιμετωπίζουν πολύ ισχυρούς ανέμους άνω των 50 μίλιων / ώρα, ενώ οι ανεμοθύελες ρίχνουν τη θερμοκρασία φτάνουν μέχρι και στο -37C.

Ο βραβευμένος νεαρός έχει επίσης φιλοδοξία να ενταχθεί στο ινδικό στρατό, αλλά όχι πριν καταφέρει να κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές του πλανήτη.

Εχοντας ανέβει το βουνό Κιλιμάνζταρο τον Ιανουάριο και αφού ολοκλήρωσε την ανάβαση του Στοκ Κάνγκρι στα Ιμαλάια τον Σεπτέμβριο του 2018, η επόμενη περιπέτεια του θα τον οδηγήσει στην κορυφή του Ορους Κοσιούζκο στην Αυστραλία τον Νοέμβριο.

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τα επιτεύγματα του γιου μου. Είναι παθιασμένος με την ορειβασία», δήλωσε ο πατέρας του.

Η ομάδα των δεκατριών ορειβατών από το Ινστιτούτο Ορειβασίας του Guardian Giripremi (GGIM) με έδρα το Πούνε σκαρφάλωσε στην κορυφή του Ορους Ελμπρούς στις 9.30 τοπική ώρα στις 15 Αυγούστου.

Πηγή: RT

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.