Header Ads

Eρωτευμένο ζευγάρι καμηλοπαρδάλων σκοτώθηκε από κεραυνό

Φωτογραφία Αρχείου από ζωολογικό Κήπο στο Ιλινόις / GETTY 

Ένας κεραυνός στην Φλόριντα ήταν αρκετός για να σκοτώσει το ερωτευμένο ζευγάρι καμηλοπαρδάλων στον ζωολογικό κήπο «WildLife», με τον διευθυντή της να κάνει λόγο για ένα «αποκαρδιωτικό περιστατικό».

Οι δυο ερωτευμένες καμηλοπαρδάλεις, η Λίλι ετών δέκα και ο Τζιόνι ετών ενός σκοτώθηκαν μετά από χτύπημα από κεραυνό. «Κλαίγαμε όλοι στο σημείο μετά το περιστατικό. Όλοι ήταν θλιμμένοι» συμπληρώνει ο διευθυντής, Μπράιαν Ντάουλινγκ.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι εκτάσεις προσφέρονται για τα ζώα του πάρκου είναι μεγάλες, ωστόσο εκείνα περιπλανώνται εκτός των προστατευμένων χώρων τους. Οι καμηλοπαρδάλεις χτυπήθηκαν από τον κεραυνό, ενώ ήταν εκτός του καταφυγίου τους.

Η διεύθυνση του πάρκου δεσμεύεται να επανεξετάσει τις πολιτικές του και συζητά με εμπειρογνώμονες για να βρει λύση ακόμα και σε τέτοιες καταστάσεις. Αναφέρει, ότι ήταν λίγα αυτά που θα μπορούσαν να κάνουν για να αποφύγουν το τραγικό αποτέλεσμα.

Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, συχνά πλήττονται από αστραπές. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κατά μέσο όρο 49 άνθρωποι σκοτώνονται με αστραπές στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο, βάσει δεδομένων που συλλέχθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια.

Πηγή: Newsweek 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.