Header Ads

Εκτεταμένα επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο Χονγκ Κονγκ, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί σπρέι πιπεριού και κλομπ εναντίον διαδηλωτών που επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο, εν μέσω των ταραχών για ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο έκδοσης υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, διαδηλωτές μπλόκαραν δρόμους γύρω από κυβερνητικά κτίρια, πετώντας τούβλα και άλλα αντικείμενα στην αστυνομία.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να πιέζει για το νομοσχέδιο, που επιτρέπει την έκδοση υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα και αναμένεται να τεθεί σε τελική ψηφοφορία στις 20 Ιουνίου. Ωστόσο, το Νομοθετικό Συμβούλιο έχει καθυστερήσει τη δεύτερη ανάγνωσή του.

Το Νομοθετικό Συμβούλιο, που πρόσκειται στο Πεκίνο, ανακοίνωσε πως η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη θα γίνει κάποια στιγμή αργότερα, η οποία δεν προσδιορίστηκε.

 

 

Μέχρι τώρα οι διαδηλώσεις ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές, με χιλιάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους και να επιχειρούν να εμποδίσουν την πρόσβαση σε κυβερνητικά κτίρια εν όψει της προγραμματισμένης συζήτησης επί του νομοσχεδίου. Ωστόσο την Τετάρτη επήλθε κλιμάκωση, με χρήση δακρυγόνων εναντίον ακτιβιστών που προσπάθησαν να εισβάλουν στα κτίρια.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν χρήση κανονιών νερού εναντίον διαδηλωτών, ενώ άλλες, που φέρονται να προήλθαν από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, δείχνουν αστυνομικούς με πλαστικές σφαίρες.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.