Header Ads

Ο Τζέρεμι Χαντ ξεσπαθώνει: Ο «δειλός Μπόρις» κρύβεται (άραγε καβγάδισε και με την σύντροφό του;)

Ο Τζέρεμι Χαντ, ο υποψήφιος που βρήκε όρθιος από την μαραθώνια εσωκομματική κούρσα στους Βρετανούς συντηρητικούς για να αναδειχθεί ως αντίπαλος του Μπόρις Τζόνσον στον «τελικό» για την διαδοχή της Τερέζα Μέι, δηλώνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι δειλός και αποφεύγει τις δημόσιες συζητήσεις για το τι θα κάνει με το Brexit.

«Στο θέμα των ντιμπέιτ, συμπεριφέρεται σαν δειλός», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χαντ. «Είναι δειλία το να μην εμφανιστεί κανείς σε ντιμπέιτ, ενώπιος ενωπίω».

Ο Χαντ, 52 ετών, δήλωσε ότι ήταν ασέβεια από μέρους του Τζόνσον να απορρίψει την ευκαιρία για μια συζήτηση τετ-α-τετ στον τηλεοπτικό σταθμό Sky. Ο Skynews ματαίωσε τη συζήτηση καθώς ο Τζόνσον αρνήθηκε να συμμετάσχει.

«Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τι πρόκειται να κάνεις και πρέπει να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις», δήλωσε ο Χαντ. «Υπόσχομαι στον Μπόρις Τζόνσον την αναμέτρηση της ζωής του και θα χάσει».

Ο Τζόνσον, 55 ετών, είναι το φαβορί για να κερδίσει την ψηφοφορία όπου θα προσέλθουν 160.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος που θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Οι στοιχηματικές αγορές του δίνουν πιθανότητες 79% να κερδίσει - έναντι 92% την περασμένη εβδομάδα.

Έχει παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον μοναδικό υποψήφιο που μπορεί να υλοποιήσει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου - με ή χωρίς συμφωνία - ενώ αγωνίζεται απέναντι στις εκλογικές απειλές του Κόμματος Brexit του Νάϊτζελ Φάρατζ, αλλά και του Εργατικού Κόμματος υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

 

Καβγάς του Τζόνσον με την φίλη του με...πολιτικό κόστος 

Νωρίς την Παρασκευή (21 Ιουνίου), η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του Τζόνσον, αφού οι γείτονες άκουσαν δυνατούς θορύβους και έντονο διάλογο μεταξύ του πολιτικού και της φίλης του. Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν συνέτρεξε λόγος για επέμβαση.

Η εφημερίδα Guardian, η οποία αποκάλυψε αρχικά την ιστορία, δήλωσε ότι ένας άγνωστος γείτονας είχε ακούσει τη φίλη του Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς, να φωνάζει και να ακολουθούνται οι φωνές της από διαδοχικά χτυπήματα. Σε ένα σημείο ακούστηκε η Σίμοντς να λέει απευθυνόμενη στον Τζόνσον να «κατεβείς από πάνω μου» και «να φύγεις από το διαμέρισμά μου».

Ο Τζόνσον αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό, όπως και ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

Μια δημοσκόπηση στους συντηρητικούς ψηφοφόρους έδειξε ότι το προβάδισμα του Τζόνσον έναντι του Χαντ μειώθηκε κατά το ήμισυ - από 27 ποσοστιαίες μονάδες σε μόλις 11 - από τότε που βγήκε η είδηση ​​για τον καβγά.

 

Ο Χαντ πιέζει για απαντήσεις σε σχέση με το Brexit

Ο Hunt είπε ότι η προσωπική ζωή του Τζόνσον ήταν άσχετη με τη μονομαχία τους, αλλά ότι οι υποψήφιοι πρέπει να εξηγήσουν τις θέσεις τους για το Brexit - συγκεκριμένα, τι θα έκανε ένας νέος ηγέτης αν οι βουλευτές επιχειρήσουν να ρίξουν τη νέα κυβέρνηση, εφόσον εκείνη κατευθυνθεί προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Εάν το κοινοβούλιο πριν από τις 31 Οκτωβρίου απορρίψει το “Brexit χωρίς συμφωνία”, θα προσφύγει ο Μπόρις σε γενικές εκλογές;» ρώτησε ο Χαντ και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι οι γενικές εκλογές θα είναι καταστροφικές».

Ο Χαντ δήλωσε ακόμη, ότι θα επιδιώξει μια καλύτερη διαπραγμάτευση με την ΕΕ ώστε η Βρετανία να φύγει στις 31 Οκτωβρίου και, αν είναι απολύτως απαραίτητο, θα φύγει χωρίς συμφωνία. Ωστόσο, προσθέτει: «Θέλω να φύγουμε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, αλλά αν  το κοινοβούλιο μας σταματήσει, τότε ο πρωθυπουργός πρέπει να υπακούει στον νόμο.»

Από την πλευρά του, ο Τζόνσον επανέλαβε ότι θα οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε έξοδο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου - με ή χωρίς συμφωνία.

«Θα βγούμε από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου», γράφει στην Daily Telegraph. «Αυτή τη φορά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.»

Όπως και ο Χαντ, ο Τζόνσον υποσχέθηκε χαμηλότερους φόρους αν κερδίσει την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία.

Ο Χαντ πάλι, όταν ρωτήθηκε για την πιο μεγάλη αταξία που έχει κάνει ποτέ,  είπε: «Όταν γύριζα στην Ινδία (σε νεαρή ηλικία) με τον σάκο μου στην πλάτη, κάποτε δοκίμασα ένα Bhang Lassi - ένα είδος κάνναβης - αυτό είναι το πιο αστείο πράγμα που είμαι έτοιμος να ομολογήσω στο αποψινό τηλεοπτικό σόου», κατέληξε.

πηγή: Reuters

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.