Header Ads

Ιράν: Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για διάλογο με τις ΗΠΑ

Δεν υπάρχει η κατάλληλη ατμόσφαιρα προκειμένου να γίνει διάλογος ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στον ΟΗΕ, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίαζε για να συζητήσει τις αυξανόμενες εντάσεις στον Κόλπο.

«Πώς μπορείς να αρχίσεις διάλογο με κάποιον η κύρια έγνοια του οποίου είναι να επιβάλλει κι άλλες κυρώσεις στο Ιράν;», διερωτήθηκε ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ισλαμικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Κατήγγειλε ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να διεξάγει «οικονομικό πόλεμο» εναντίον της Τεχεράνης και μα επιδίδεται σε «οικονομική τρομοκρατία» εναντίον του ιρανικού λαού, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι επιβάλλουν και νέες κυρώσεις.

Ο Ταχτ-Ραβανσί επισήμανε ακόμη πως οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μια «αρμάδα» στην περιοχή γύρω από το Ιράν, αναφερόμενος στην αποστολή επιπλέον στρατευμάτων και μέσων από την Ουάσινγκτον έπειτα από τις νέες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια.

Δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι το αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν εντός του ιρανικού εναέριου χώρου, έκρινε επίσης ο Ιρανός διπλωμάτης. Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι το UAV τους που καταρρίφθηκε πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.