Header Ads

Βόρεια Καρολίνα: Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες για ύπουλα φίδια «ζόμπι»

Οι υπεύθυνοι πάρκων και χώρων αναψυχής στη Βόρεια Καρολίνα εξέδωσαν μια προειδοποίηση σχετικά με το λεγόμενο φίδι «ζόμπι», ζητώντας από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου είδους είναι η μοναδική ικανότητά του να παριστάνει πως είναι νεκρό και να επιτίθεται σε ανυποψίαστα άτομα, όταν νιώσει ότι απειλείται.

Τα ερπετά αυτά ποικίλουν στο χρώμα, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι καφέ ή γκρίζα με σκούρες καφέ κηλίδες. Δεν είναι δηλητηριώδη αλλά τείνουν να εμφανίζουν ιδιότητες όπως η κόμπρα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

«Οταν απειλούνται, τα φίδια φουντώνουν και αναπτύσσουν τους λαιμούς τους όπως οι κόμπρες ενώ μπορεί να χτυπήσουν επανειλημμένα» τονίζουν οι ειδικοί ερπετολόγοι. «Αν ο αντίπαλος συνεχίσει, το φίδι θα αποδειχθεί θανάσιμο» εξηγούν.

Το φίδι «ζόμπι», που φτάνει σε μήκος μέχρι και 1.5 μέτρο, απαντάται σε όλη την ανατολική πλευρά της χώρας, από τη Φλόριντα και το Τέξας μέχρι τη Μινεσότα, σύμφωνα με το Μουσείο της Φλόριντα.

Ο αστικός μύθος λέει ότι το φίδι μπορεί να αναμειγνύει το δηλητήριο με την αναπνοή του και έτσι μπορεί να σκοτώσει ένα άτομο από απόσταση είκοσι πέντε μέτρων, αλλά το μουσείο είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Πριν από περίπου ένα μήνα, οι Αρχές στο Σικάγο είχαν απευθύνει ανάλογη προειδοποίηση για επικίνδυνα «ζόμπι» ρακούν.

Πηγή: ABC News

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.