Header Ads

Γιγαντιαίος «επικίνδυνος αστεροειδής» θα περάσει δίπλα από τη Γη την Πέμπτη

Ενας τεράστιος μετεωρίτης, με μέγεθος τρεις φορές μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αναμένεται να περάσει με μεγάλη ταχύτητα δίπλα από τη Γη την Πέμπτη.

Ο «δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής», όπως χαρακτηρίζεται από τους ερευνητές που τον παρακολουθούν, εκτιμάται ότι θα περάσει σε απόσταση μόλις 4,2 εκατομμύριων μιλίων από τον πλανήτη μας, με ταχύτητα που ξεπερνά τα 25.400 μίλια / ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μοναδικό θέαμα: Σπάνιο βίντεο από ηλιακή έκλειψη του 1900 στο φως της δημοσιότητας

Γιατί το σεξ μεταξύ κατοίκων της Γης και μελλοντικών «Αρειανών» θα ήταν θανατηφόρο

Ο αστεροειδής «2008 KV2» βρίσκεται στη λίστα με τα Αντικείμενα Κοντά στη Γη (Near Earth Object, NEO)  και το εργαστήριο Jet Propulsion (JPL) της NASA, που μελέτα τέτοιες «στενές συναντήσεις», τον θεωρεί ως έναν «δυνητικά επικίνδυνο αστεροειδή» λόγω του μεγέθους του και της σχετικής εγγύτητάς του, περνώντας εντός των 0.045 αστρονομικών μονάδων (AU) της Γης. Μια AU είναι περίπου η απόσταση μεταξύ της Γης και του Ηλιου.

Οπως υποδεικνύει και το όνομά του, ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2008 και οι επιστήμονες άρχισαν να υπολογίζουν πόσο συχνά αναμένεται να περνά κοντά από τον πλανήτη μας. Βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ηλιο, όπως η Γη, αλλά δεν είναι πάντα τόσο κοντά. Αναμένεται να περάσει και πάλι από τη Γη το 2021.

Πηγή: RT

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.