Header Ads

ΟΑΕΔ: Βγαίνει το πρόγραμμα που θα δίνει ζεστό χρήμα με επιδότηση έως 24.000 ευρώ σε 10.000 ανεργους

ΟΑΕΔ: Βγαίνει το πρόγραμμα που θα δίνει ζεστό χρήμα με επιδότηση έως 24.000 ευρώ σε 10.000 ανεργους

ΟΑΕΔ: Εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης βρίσκεται ο Οργανισμός Απασχόλησης προκειμένου να προκηρύξει το πρόγραμμα προώθησης στην αυτοαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών.

Ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο των δράσεων του για την καταπολέμηση της ανεργίας σχεδίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να προωθήσει τους ανέργους στην ανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και να ενισχύσει την αυτοαπασχόληση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε περίπτωση που δύο άνεργοι επιθυμούν να συγκροτήσουν από κοινού επιχείρηση και βάζουν 50% ο καθένας τους στο εταιρικό κεφάλαιο, τότε δίνονται από 9.000 ευρώ σε καθέναν από αυτούς, συνολικά 18.000 ευρώ.

Τέλος, σε περίπτωση που τρεις άνεργοι αποφασίσουν από κοινού να συστήσουν επιχείρηση, βάζοντας ο καθένας το ένα τρίτο του εταιρικού κεφαλαίου, τότε χορηγείται σε καθέναν τους 8.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 24.000 ευρώ Δικαιούχοι του προγράμματος:

Άνεργοι ηλικίας από 18-66 ετών, οι οποίοι επιπλέον έχουν ωφεληθεί από την διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης και που έχουν προβεί σε έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Επίσης άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και την οποία διέκοψαν έως την 31/12/2011

Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες είτε ως μέλη Ο.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε και Συνεταιρισμού Εργαζομένων. Διάρκεια της επιχορήγησης Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν την επιχείρηση τους για 3 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος. Ποσό επιχορήγησης

· Ως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%

· Ως 9.000 σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το ½ του εταιρικού κεφαλαίου

· Ως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου

Τα ποσά καταβάλλονται σε 3 δόσεις

Διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα

Πρώτο στάδιο Ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπαγωγής επιχειρηματικού σχεδίου στον διαδικτυακό τόπο του OAEΔ www.oaed.gr

Δεύτερο στάδιο Αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων με βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Τρίτο στάδιο Υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Δήλωση Διοικήτριας ΟΑΕΔ Καθ.Μαρίας Καραμεσίνη "Το πρόγραμμα «Προώθηση στην αυτοαπασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών» θα προκηρυχτεί άμεσα και σηματοδοτεί την δυναμική επιστροφή του ΟΑΕΔ στα προγράμματα αυτοαπασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Φιλοδοξούμε να δώσει ανάσα και επαγγελματική προοπτική σε ανέργους οι οποίοι επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, ενώ θα παραμείνει διαρκώς ανοιχτό. Είναι το δεύτερο πρόγραμμα που σχεδιάζει και υλοποιεί ο ΟΑΕΔ από την αρχή της χρονιάς με στόχο την ίδρυση επιχειρήσεων από ανέργους.

Προηγήθηκε το πρόγραμμα της Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας, που έτυχε πολύ θετικής ανταπόκρισης από πρώην επιχειρηματίες που είναι σήμερα άνεργοι και από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Επιπρόσθετα των δύο προαναφερθέντων προγραμμάτων, το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε το καινοτόμο πρόγραμμα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, με το οποίο ο ΟΑΕΔ, πέραν της επιχορήγησης, θα παρέχει σε άνεργους νέους υποστήριξη στην εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων με καθοδήγηση από μέντορες, ώστε να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις".

Αλεξάνδρα Κλειδαρά
Από το Blogger.