Header Ads

Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Η μείωση φόρων θα ισχύσει από το 2020

«Το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι ένα από τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν στην Βουλή. Η Βουλή δεν θα κλείσει έχουμε κανονικό νομοθετικό έργο. Και η μείωση των φόρων θα ισχύσει από το 2020. Έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε αυτές τις μειώσεις φόρων. Είμαστε απόλυτα σίγουροι γι’ αυτό. Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι θα πει στους Ευρωπαίους ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους από την Ελλάδα όχι μέσω της υπερφορολόγησης αλλά την ανάπτυξη. «Έχω αρκετά δείγματα να πιστεύω ότι μία ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί με αξιοπιστία την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Πρέπει να έχουμε ισχυρή εντολή για να μην μπούμε σε περιπέτειες», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι όλοι οι υπολογισμοί στα δημοσιονομικά σήμερα γίνονται με ρυθμό ανάπτυξης που αδικεί την ελληνική οικονομία.

Όπως ανέφερε, επίσης, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, θα παραμείνει το αφορολόγητο στο σημερινό επίπεδο, θα αλλάξει το πλαίσιο για τις 120 δόσεις, θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος στις επιχειρήσεις από τον προϋπολογισμό του 2020.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. «Απολύσεις δεν θα γίνουν. Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη. Πρώτα νοσηλευτές, γιατροί, εκπαιδευτικοί και σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, είπε πως «Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να ζήσουν μαζί σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας συνεννόησης και σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Και αυτή θα είναι η προσέγγιση μου ως προς τις ελληοτουρκικές σχέσεις. Και με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με καλή διάθεση αλλά και αυτοπεποίθηση».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.