Header Ads

Η φωτογραφία που κέρδισε τον διαγωνισμό φωτογραφίας του National Geographic για το 2018

Ο Τζάσεν Τοντόροφ είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού φωτογραφίας του National Geographic για το 2018- για μια φωτογραφία που τράβηξε τον Μάιο στην έρημο έξω από το Απλ Βάλεϊ της Καλιφόρνια από το αεροπλάνο του.

Στη φωτογραφία «πρωταγωνιστούν» χιλιάδες αυτοκίνητα Volkswagen και Audi, που βρίσκονται σε χώρο αποθήκευσης της Volkswagen στην έρημο Μοχάβε, κοντά στο Southern California Logistics Airport, γνωστό χώρο αποθήκευσης παλαιών αεροσκαφών. Ωστόσο, από το 2015 και μετά, λόγω του σκανδάλου με τους ρύπους στο οποίο ενεπλάκη η Volkswagen, η έκταση κοντά στο αεροδρόμιο έγινε και αυτή «νεκροταφείο»- αυτή τη φορά για αυτοκίνητα.

 

 

Ο Τοντόροφ αποφάσισε να πετάξει πάνω από την περιοχή μόλις έμαθε για την ύπαρξη του νεκροταφείου αυτού, εντυπωσιασμένος από την έκταση της όλης υπόθεσης. Ο ίδιος, κανονικά βιολιστής στο επάγγελμα, άρχισε τις πτήσεις στις αρχές της δεκαετίας του 2000, και έφτασε να γίνει εκπαιδευτής. Τη συγκεκριμένη πτήση πραγματοποίησε σε συνεργασία και συντονισμό με τον πύργο ελέγχου, έτσι ώστε να κάνει σειρά περασμάτων έτσι ώστε να τραβήξει τη φωτογραφία που επιθυμούσε. Αξίζει να σημειωθεί πως τα χιλιάδες αυτοκίνητα που βρίσκονται εκεί είναι μοντέλα κατασκευής 2009-2015, που αποσύρθηκαν στο πλαίσιο του σκανδάλου, με τη Volskwagen να στήνει 37 χώρους αποθήκευσης ανά τις ΗΠΑ.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.